ΟΙ ΤΡΕΛΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ


«Πού τα πάει ο Ερντογάν;» Η απάντηση είναι: Παντού και πουθενά! Στέλνει τα απειλητικά μηνύματά του «μέσω Ελλάδας» σε όλους, με σκοπό να τρομοκρατήσει. Και φυσικά αν αυτό… πιάσει, θέλει να πάρει από την Αμερική το… κατιτίς του! Κάποια F16 και ίσως και F35. Όμως οι Αμερικανοί, που τον έχουν καταλάβει πια, απέδειξαν πως δεν είναι κορόιδα. Ξέρουν ότι ο Ερντογάν παίζει με τη Ρωσία. «Πατάει» λοιπόν σε δυο βάρκες, παρά το γεγονός πως είναι μέλος του ΝΑΤΟ! Και αυτό είναι εκείνο που δεν ξεχνούν.

«Γιατί τραβάει τόσο πολύ το σχοινί;» Η αλήθεια είναι πως ο Ερντογάν δεν σκέφτεται ότι μπορεί αυτό να… σπάσει, με τραγικά αποτελέσματα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κερδίσει έστω και… μισό χαμόγελο ή μια φωτογραφία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν! Βέβαια, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική, παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε ούτε να περάσει έξω από τον Λευκό Οίκο!

«Τι σχεδιάζει τελικά;» Ούτε αυτός ξέρει! Πίστευε και πιστεύει πως έτσι θα αποφύγει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο! Αυτό ήταν και είναι ο μεγάλος φόβος του. Η προσπάθειά του, πάντως, είναι μία. Να εκθέσει την Ελλάδα ως επιτιθέμενη! Και γι’ αυτό μας… σπρώχνει στην παγίδα που έχει στήσει, ώστε να πατήσουμε εμείς πρώτοι τη σκανδάλη! Όμως ούτε και αυτό το σενάριο του… κάθεται.

Εκείνο που τον καίει στην κυριολεξία είναι ότι τίποτα δεν του βγαίνει!  Είναι, πάντως, γεγονός πως «η στρατηγική του επιδίωξη, και μάλιστα από το 1970, είναι να μπει στο Αιγαίο και να το χωρίσει». Και εδώ η αποτυχία του είναι τεράστια. Είναι ανέλπιστα μεγάλη! Παταγώδης!

Το 2023, εκεί προς το καλοκαίρι, θα έχει εκλογές. Και δεν νιώθει τη σιγουριά πως θα τις κερδίσει. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που όχι μόνο τον αμφισβητούν, άλλα, επικαλούμενοι το Σύνταγμα της Τουρκίας, τον προειδοποιούν πως δεν δικαιούται άλλη θητεία. Ο ίδιος όμως ισχυρίζεται ότι δεν είναι έτσι… Μάλιστα η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και όλοι τώρα περιμένουν την απόφαση.

Εκείνο που κάνει εντύπωση σε όλους είναι ότι μόνος του έχει αρχίσει βεντέτα κατά του Μητσοτάκη, στον οποίο καθημερινά κάνει προσωπικές επιθέσεις. Χαρακτηριστικό το «Μητσοτάκης γιοκ»! Όταν είδε πως ούτε στην Πράγα κατάφερε να φέρει κάποιον κοντά του, βγήκε… έξω από τα ρούχα του! Με την ομιλία του μάλιστα έδιωξε ακόμη και τον τελευταίο που πίστευε έστω και λίγο σε αυτόν και έμεινε μόνος του. Τώρα προσπαθεί να βρει λύσεις, κάνοντας πονηρές και ύπουλες σκέψεις…

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου