ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ



ΕΠΕΣΕ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ!
ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
      Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό πως έπεσε καναντέρ που επιχειρούσε στη φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το canadair τύπου CL-215 που είχε απογειωθεί από τον Βόλο κατέπεσε στην περιοχή του Πλατανιστού, σε μια χαράδρα, και έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
      Να προσθέσουμε πως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ένα Canadair, καθώς οι πτήσεις γίνονται σε ζεύγη, έπεσε μέσα στη φωτιά ενόσω επιχειρούσε κατάσβεση στην περιοχή Πλατανιστός στην Κάρυστο, όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά. Το Canadair πετούσε πολύ χαμηλά προσπαθώντας να έχει καλύτερη στόχευση.
       Τούτη την ωρα στο κέντρο επιχειρήσεων έχει συσταθεί επιτροπή για την έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των δύο πιλότων. Ήδη στην περιοχή πετάει ελικόπτερο για να ελέγξει την κατάσταση.
        Συνέχεια ερχονται και νεωτερες πληροφορίες για την πτώση του καναντέρ, που λένε πως το Canadairπου συνετρίβη κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στην Κάρυστο έχασε τον έναν του πλωτήρα λόγω πρόσκρουσης σε δέντρο. Εν τω μεταξυ και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ, το Canadair επιχειρούσε σε χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα στην τελευταία ρίψη νερού που έκανε, να χτυπήσει σε ένα δέντρο, πιθανώς πουρνάρι και να αποκολληθεί ο πλωτήρας στα δεξιά. Στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο ελιγμό στον αέρα και καρφώθηκε στο έδαφος, ενώ ακολούθησε μια ισχυρή έκρηξη.
        Εκει οπου κατέθεσε το καναντέρ έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή ένα ελικόπτερο για να δει την κατάσταση, ενώ σπεύδουν αεροναυαγωσωστικά με διασώστες του στρατού και του λιμενικού, καθώς το σκάφος ανήκε στην Πολεμική Αεροπορία.
        Και να πουμε οτι το καναντέρ είχε διμελές πλήρωμα, όχι όμως και καθίσματα που εκτοξεύονται σε περίπτωση κινδύνου.
        Μακάρι να βρεθούν ζωντανοί οι δυο ήρωες πιλότοι μας.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου