ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 80 Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΕΜΥΔΑΣ!



ΑΓΓΕΛΕ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
      Όταν πριν λίγο ο καλός μου φίλος γνωστός οικονομολόγος και αριστος φοροτεχνικός ο Αντώνης Μουζακης παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας των Σπετσών «Μπουμπουλίνα» με μηνυμα του μου μετάδιδε την θλιβερή είδηση του θανάτου ενός κοινού μας φίλου του παλιού διεθνούς άσου του Εθνικού του Άγγελου Κρεμύδα και για πολλά χρόνια προπονητή όχι μόνο της ομάδας του αγαπημένου μας νησιού αλλά και πολλών άλλων, ΟΛΑ όσα ζήσαμε εκείνα τα χρόνια στο πανέμορφο νησί πέρασαν από μπροστά μου όπως μια καλογυρισμένη κινηματογραφική ταινία, τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα!
       Με τον Αντώνη Μουζάκη θυμηθήκαμε πολλά και ιδιαίτερη από όλα όσα ο Άγγελος τους έλεγε και μάθαινε στην προπόνηση.  
       Ήταν χρυσός άνθρωπος. Χαμογελαστός και  δίκαιος. Ότι είχε να σου πει το έλεγε ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕΠΡΟΣΩΠΟ. 
       Ο Αγγελος Κρεμυδας ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νεάπολη Πειραιά. Το 1964 πήγε στον Εθνικό, όπου έκανε μια μεγάλη καριέρα. Είναι ο πρώτος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής του Εθνικού Πειραιώς στην Α' Εθνική με 384 συμμετοχές! 
        Το 1977 ο Άγγελος Κρεμύδας πήγε στην Παναχαϊκή όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1979. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο εγκαταστάθηκε στις Σπέτσες και έγινε προπονητής σε ομάδες του νησιού.
        Με την την Εθνική Ομάδα των Νέων ο Άγγελος Κρεμύδας μετείχε από το 1963! Πήρε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο οποίο ήταν βασικός στους τρεις αγώνες και στον προκριματικό με την Τουρκία. Να προσθέσω πως αγωνίστηκε και σε έναν φιλικό αγώνα με τη Γαλλία. Επίσης συμμετείχε σε δύο αγώνες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων το 1965. Με την Ανδρών αγωνίστηκε μία μόνο φορά το 1969.
         Άγγελε καλό ταξίδι.
         Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ 
         Αιωνία η μνήμη του 
Γιωργος Κοντονης

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου