ΚΑΜΙΑ, ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΒΙΑ!



ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ 
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής  
       Υπό την σκιά της δολοφονίας του οπαδού της ΑΕΚ από Κροάτες χούλιγκαν οπαδούς Ναζί της Ντιναμό του Ζάγκρεμπ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν με θέμα «η οπαδική βία».
        Μετά την σύσκεψη των δυο ηγετών του πρωθυπουργού της Ελλάδος και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, έγινε ευρεία σύσκεψη στην οποία μετείχαν και οι πρόεδροι των 4 μεγάλων ΠΑΕ. Του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, του Παναθηναϊκου Γιάννη Αλαφούζο και της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο στενός συνεργάτης του, Αρτουρ Νταβιντιάν, καθώς ο κ. Ιβάν Σαββίδης βρίσκεται στο εξωτερικό. Από την πλευρά της πολιτείας μετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος.
Συμμετείχε επίσης από την πλευρά της UEFA και ο Ζόραν Λάκοβιτς, αρμόδιος για τα εθνικά πρωταθλήματα.
       Μετά τη σύσκεψη οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσέφεριν έκαναν κοινές δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός τόνισε «ως εδώ» στέλνοντας μήνυμα «μηδενικής ανοχής» προς όλους! Είπε ακόμη πως οι σύνδεσμοι, που θα πρέπει πλέον η κάθε ΠΑΕ να έχει είναι έναν, θα υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο από την αστυνομία! Υποστήριξε ακόμη πως οι ομάδες, οι οπαδοί των οποίων θα κάνουν βία, θα τιμωρούνται με αποκλεισμό από την UEFA.
        Πάνω σε αυτό συμφώνησε και ο κ. Τσέφεριν που τόνισε επίσης πως πρέπει να καταπολεμηθεί η βία με κάθε τρόπο από τα Ευρωπαϊκά γήπεδα! Ομάδες οι οποίες διατηρούν οπαδούς που εκτρέφουν βία θα τιμωρούνται αυστηρά και δεν θα έχουν θέση στα Ευρωπαϊκά κύπελλα!
          Να υπογραμμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο υπάρχει και μάλιστα είναι αυστηρό. Κάλεσε μάλιστα τις ΠΑΕ να γίνουν συμμέτοχες στην προσπάθεια για την εφαρμογή και πιστή τήρηση του νόμου. Να πούμε πως καίριο ρόλο θα παίξει η UEFA στην προσπάθεια αυτή, καθώς έχει και την τεχνογνωσία και πλήρη γνώση του τι συμβαίνει συνολικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου