ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ...



ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ!
   Καλημέρα σας 
   Τα λόγια είναι εύκολα…
   Οι εποχές αλλάζουν… 
   Εάν σήμερα γίνει κάτι τέτοιο (μνημόνιο Θάτσερ!) θα πεθάνει το ποδόσφαιρο μας που είναι καθαρά επαγγελματικό, με εκατομμύρια εργαζόμενους όχι μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές αλλά από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, την Αμερική, από όλη την Υφήλιο! 
   Είναι δύσκολη λοιπόν μια τέτοια απόφαση! 
   Την εποχή που η Θάτσερ έκλεισε τα σύνορα εξόδου και εισόδου αποκλείοντας τις ομάδες του νησιού, δεν υπήρχαν οι ελεύθερες μετακινήσεις εργαζομένων ποδοσφαιριστών! Έπαιζαν μόνο Άγγλοι! 
   Αλλά και οι κανονισμοί της UEFA ήταν άλλοι! 
   Σήμερα εάν μια χώρα βγει από τις διεθνείς Ομοσπονδίες δύσκολα επανέρχεται!  
   Την βία στα γήπεδα, την οποία ως δημοσιογραφος έχω πληρώσει, έχω νιώσει στο πετσί μου κατά την διάρκεια μετάδοσης μου ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και την οποία πολεμάω κοντά στα 60 χρόνια της καριέρας μου μπορούν οι ΠΑΕ ενωμένες να την πολεμήσουν όπως έκαναν και με τους οργανωμένους με την βοήθεια βέβαια της πολιτείας.
   Μπορούμε να την πατάξουμε λοιπόν  εάν ΟΛΟΙ ενωμένοι (Ολυμπιακοί Παναθηναϊκοί, ΑΕΚτζήδες, ΠΑΟΚτζήδες, Αρειανοί όλοι…) αγωνιστούμε ειλικρινά αποκόπτοντας τα στοιχεία αυτά από τα γήπεδα. 
   Ένα καλό μετρό είναι να εισέρχονται στο γήπεδο φίλαθλοι ΜΟΝΟ με ονομαστικά εισιτήρια διαρκείας και με την φωτογραφία τους, ώστε να μην μπορεί να το δώσει σε άλλον εάν δεν θέλει ή δεν μπορεί να πάει σε έναν αγώνα!
   Ακόμη να υπάρχουν ΠΑΝΤΟΥ κάμερες.
   Να απαγορευτεί η μετακίνηση φιλάθλων και οπαδών.
   Να γίνει αυστηρός ποιο αυστηρός ο νόμος. 
   Μέτρα καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα υπάρχουν και μπορούν να εφαρμοστούν αρκεί όλοι να το θέλουν και να το κάνουν ενωμένοι.
   Καλημέρα σας
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου