Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ!



ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΕ ΑΝΘΙΜΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
      «Παραιτήθηκε ο Ανθιμος»!
       Ήταν η είδηση που ήρθε άμεσα και μεταδόθηκε «σαν αστραπή», σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο από την Θεσσαλονίκη το εσπέρας της της Δευτέρα 7 Αυγούστου του 2023!
        Κοντά στα 90 του για την ακρίβεια στα 89, ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της περί Αυτόν Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
        Μάλιστα όπως έγινε γνωστό η ΔΙΣ, η οποία θα συνεδριάσει στο τέλος Αυγούστου κι ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι και η παραίτηση του κ. Άνθιμου, αναμένεται να κάνει αποδεκτή την παραίτηση. 
        Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έκανε γνωστή την παραίτηση του Παναγιότατου με την ακόλουθη ανακοίνωση. «Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ἀνακοινοῦται ὅτι, χθές, ἡμέρα Δευτέρα, 7 η τοῦ μηνὸς Αὐγούστου ἔτους 2023, ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, ὑπέβαλε ἁρμοδίως τὴν παραίτησή του καὶ ἔθεσε ἐαυτὸν στὴ διάθεση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν & πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου καὶ τῆς περὶ Αὐτὸν Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος».
        Ομολογουμένως ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος αφήνει πλούσιο έργο. Έκανε πολλά και όλοι οι Θεσσαλονικείς τον έβαλαν στην καρδιά τους. Τον αγάπησαν και τον αγαπούν και πάντα έχουν ένα καλό λόγο να πουν. 
         Και δεν τον αγαπούν μόνο οι Θεσσαλονικείς, αλλά και όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι περίμεναν ΚΑΘΕ Κυριακή «καρφωμένοι» στην κυριολεξία στην Τηλεόραση της ΕΡΤ (ΕΡΤ3) για να ακούσουν από τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, όχι μόνο την Θεία Λειτουργία που ο Παναγιότατος Άνθιμος τελούσε πάντα με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια, αλλά το μεστό και γεμάτο με νοήματα κήρυγμα του! Θησαυρός ο λόγος του! Και τα μηνύματα που έστελνε πολλά και προς ΚΑΘΕ κατεύθυνση. Στην Κυβέρνηση (όποια κι’αν ήταν) στην Τουρκία (ιδιαίτερα αιχμηρός ο λόγος του) και προς όλους που προσπαθούσαν ή ήθελαν να βλάψουν την Εκκλησία και την Ελλάδα μας!
        Παναγιότατε σε ευχαριστούμε 
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου