ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA!



ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UEFA
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
     Περίπου 200 χούλιγκαν οπαδοί της Ντιναμό του Ζαγκρεμπ παρά την απαγόρευση της UEFA σχημάτισαν πομπή με πάνω από 100 αυτοκίνητα και μπήκαν στην Ελλάδα. Και αργά το βράδυ χθες Δευτέρα έφθασαν στην Νέα Φιλαδέλφεια και κατευθύνθηκαν στο γήπεδο στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ. 
       Εδώ σημειώθηκαν τρομερά επεισόδια. Οι Κροάτες χούλιγκαν κρατώντας καδρόνια μαχαίρια σιδηρογροθιές φωτοβολίδες επιτέθηκαν κατά των οπαδών της ΑΕΚ! Φαίνεται πως είχαν σχεδιάσει την επίθεση! Για μεγάλο χρονικό διάστημα έγινε πόλεμος έξω από το γήπεδο που είναι το στολίδι της ΑΕΚ. Από την μάχη σώμα με σώμα που κράτησε σχεδόν μέχρι τα μεσάνυκτα σκοτώθηκε ένα νέο παιδί. Ένας 22χρόνος οπαδός της ΑΕΚ και τραυματίστηκαν αλλά οκτώ άτομα που βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ένα μάλιστα νοσηλεύεται με πολλαπλά κτυπήματα και είναι σε επικίνδυνη κατάσταση! 
       Η αστυνομία που είχε πληροφορίες ότι 200 χούλιγκαν έρχονται στην Αθήνα, παρακολουθούσε την πομπή και ευτυχώς που έσπευσαν και απέτρεψαν, πρόλαβαν τα χειρότερα. Έχουν συλλάβει 99 άτομα τα οποία ανακρίνονται  ώστε νααποδοθούν οι ευθύνες και να πέσουν οι καμπάνες!
      Τούτες τις ώρες η Ελλάδα δίνει εξετάσεις εν όψει των μεγάλων διοργανώσεων που έχει αναλάβει. Έτσι χρειάζεται οι τιμωρίες σε θέματα βίας να είναι όχι απλές αυστηρές, αλλά πολύ πολύ αυστηρές, εξοντωτικές! 
      Προσωπικά που είμαι κατά της βίας από οπουδήποτε κι’αν προέρχεται, πιστεύω πως η UEFA πρέπει να τιμωρήσει την Ντιναμό ακόμη και με αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, εάν εξακριβωθεί πως φέρει και την παραμικρή ευθύνη!
      Οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο και να  δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας τον αστυνόμο Α’ Αδάμ Ηλιακόπουλο, ο μοναδικός αξιωματικός που βρέθηκε στο σημείο και ο οποίος μαζί με τους λίγους άνδρες του και με κίνδυνο της ζωής του «μπηκε» στη μέση στην κυριολεξία για να προλάβει τα χειρότερα! Ο κ. αρχηγός της ΕΛ ΑΣ ας αποδώσει τα εύσημα στον αστυνόμο του, που έκανε σωστά και ευσυνείδητα την δουλειά του!
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου