ΑΡΓΗΣΑΜΕ! ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023




ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ;
ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
     Έχουν περάσει από την ημέρα που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο ΟΑΚΑ 19 χρόνια. Από την ώρα που ο Καλατράβα έστησε τα δυο στέγαστρα. Το ένα Κεντρικό Γήπεδο και στο Ποδηλατοδρόμιο! Τα δυο αυτά στέγαστρα όπως διαπιστώθηκε έχουν σοβαρά προβλήματα στατικότητας! 
      Πρέπει να υπογραμμίσω πως αυτό το πραγματικά εμβληματικό στέγαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ένα σπουδαίο αρχιτεκτονικό έργο που αποτέλεσε μνημείο στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, τοποθετήθηκε στις 18 Ιουλίου του 2004! Δηλαδή λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων. Αυτό το στέγαστρο ζύγιζε 8.700 τόνους.
     Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός πως από την ώρα που στήθηκε μέχρι και σήμερα δεν έγινε ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ! Οι τρεις λέξεις «θεωρείται τουλάχιστον ελλιπής» δεν δείχνουν την πραγματικότητα! Στην ουσία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ! Ύστερα από όλα αυτά ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι μεγάλη. 
      Δυο είναι τα ερωτήματα.
      Το πρώτο. Γιατί τόσα χρόνια 19 για την ακρίβεια οι αρμόδιοι, οι υπεύθυνοι ΔΕΝ έκαναν την παραμικρή κίνηση συντήρησης των στεγάστρων Καλατράβα; Και,
      Το δεύτερο. Ο Παναθηναϊκός που έχει δηλώσει στην UEFA ως έδρα το ΟΑΚΑ και είδαμε όλοι πως τα δυο πρώτα παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ τα παρακολούθησαν 120 χιλιάδες θεατές, δεν προλαβαίνει να βρει άλλο  γήπεδο, εκτός από την Λεωφόρο, για τον επόμενο αγώνα; Και φυσικά οι υποχρεώσεις είναι πολλές!
      Πρέπει επίσης να υπογραμμίσω, ποιο σωστά να το φέρω ως παράδειγμα, το γεγονός του 2018, πριν από πέντε χρόνια, όταν στον αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ ΑΕΚ- Μπάγιερν Μονάχου, σημειώθηκε έντονη ταλάντωση στο άνω διάζωμα του Ολυμπιακού Σταδίου, που ήταν αντιληπτή ακόμη και με γυμνό μάτι! Μάλιστα η ταλάντωση έφερε προβληματισμό για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ. Να προσθέσω πως στον αγώνα ΑΕΚ - Μπάγιερν Μονάχου στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου βρέθηκαν πάνω από 60.000 θεατές! Θυμάμαι πως ο εκπρόσωπος της UEFA είχε θορυβηθεί τόσο πολύ που έστειλε αμέσως επιστολή στη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου για τα αίτια της ταλάντωσης! Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»! 
      Τώρα. Είναι κρίμα. Είναι ντροπή, ένα έργο που κόστισε 130 εκατομμύρια ευρώ (μόνο για το στέγαστρο παρακαλώ!) να ΜΗΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ και να γίνεται επικίνδυνο από τα προβλήματα στατικότητας! Μήπως οι υπεύθυνοι (διευθυντές του ΟΑΚΑ και του υπουργείου Αθλητισμού) των τελευταίων 15 χρόνων να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν για αδιαφορία; 
       Αλλά, τώρα το θυμήθηκαν το πρόβλημα της στατικότητας; Ένα πρόβλημα πολλών ετών που έγινε γνωστό το 2018; Γιατί αφήσατε και πέρασαν τόσα χρόνια; Γιατί;

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου