Η ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023



Η ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!
      Ντροπή 
      Ο βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε τη συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του γιατί ενοχλήθηκε από όλα όσα συζήτησε ο κ. Μητσοτάκης για τα γλυπτά του Παρθενώνα που έκλεψε ο Έλγιν. 
       Σύμφωνα με το CNN, «την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιούσε τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, μία άκρως διπλωματική απρέπεια από τον Ρίσι Σούνακ, ήρθε να «παγώσει» τις ελληνοβρετανικές σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επιστρέφει νωρίτερα αύριο στην Ελλάδα. Το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού ανέφερε πως η ματαίωση οφείλεται στην έκτακτη αλλαγή προγράμματος του Σούνακ και πως υπήρξε αντιπρόταση ο κ. Μητσοτάκης να συναντήσει αύριο τον αναπληρωτή Βρετανό πρωθυπουργό, κάτι που απέρριψε». Και φυσικά έκανε πολύ σωστά. 
       Εκείνο που…πείραξε τον Βρετανό πρωθυπουργό ήταν αλήθεια που είπε και λέει ΠΑΝΤΟΥ και προς ΚΑΘΕ κατεύθυνση η Ελλάδα. Στις συναντήσεις του στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την επιστροφή των κλεμμένων μαρμάρων, των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Έτσι με φόντο στο στούντιο του BBC που έδειχναν τον Παρθενώνα Ξ πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος. «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα φαίνονταν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Δεν είναι ζήτημα επιστροφής, τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν». Ακόμη έφερε και το παράδειγμα με την Μόνα Λίζα λέγοντας. «Για εμάς είναι ζήτημα επανένωσης, πού μπορείς να θαυμάσεις καλύτερα αυτά τα σημαντικά μνημεία. Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;»!
       Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για τη συνάντηση. «Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων». Πολύ σωστά.
       Ντροπή 
       Με όλα αυτά που έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός Σούνακ με την απρέπεια του να ακυρώσει το ραντεβού του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, έχασε πόντους. Σε ένα χρόνο έρχονται εκλογές στην Βρετανία.
        Θέση για τη συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού πήραν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί της Βρετανίας και τον κατέκριναν. Το ίδιο και στην Ελλαδα.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου