ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2023



ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ!
      Η προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΣΙΖΑ ο Σταφανος Κασσελάκης, έγινε στην καθορισμένη ώρα! Όλα λοιπόν πραγματοποιήθηκαν όπως τα είχαν προγραμματίσει τα δυο κόμματα.  
      Όπως λέει το ρεπορτάζ οι δυο αναφέρθηκαν στα θέματα της επικαιρότητας. 
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους», ανέφερε η ανακοίνωση.4
         Οι εφημερίδες για την συνάντηση Μητσοτάκη Κασσελάκη γράφουν. 
       «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Στέφανο Κασσελάκη συγχαίροντάς τον για την εκλογή του και στη συνέχεια τον ρώτησε αν προσαρμόστηκε στους νέους χώρους.  «Στη Βουλή όχι ακόμη, αλλά μια ημέρα εύχομαι πλήρως. Αλλά στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα. Και στην Ελλάδα», του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»
          Σε μια άλλη εφημερίδα διαβάζουμε.
        «Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι είναι «εθνική ευθύνη και εθνικό στοίχημα να φέρουμε τους απόδημους πίσω», προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε ότι έχει γίνει «μια καλή αρχή» με το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ζουν στο εξωτερικό, να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.  Σε εκείνο το σημείο τον διέκοψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «ναι, αυτό είναι δικαίωμα στο εκλέγειν, όχι στο εκλέγεσθαι». «Πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς για να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας».  
         Και σε μια τρίτη εφημερίδα διαβάζουμε  
      «Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε, του απάντησε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε ότι ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος και συμπλήρωσε ότι «προφανώς δικαίωμα στο εκλέγεσθαι έχει κάθε πολίτης, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο». 
          Προσωπικά πιστεύω πως τέτοιες συναντήσεις πρέπει να γίνονται για το καλό όλων μας. Σε πνεύμα κατανόησης.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου