ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ

Πέμπτη 23 Νιεμβρίου 2023

ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! ΑΞΙΟΣ! 
      Ήταν 23 Νοεμβρίου του 2014 εννέα χρόνια (9) πριν σαν σήμερα που ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας Ηρακλείου και Χαλκηδόνας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ ήρθε για πρώτη φορά μετά την ενθρόνιση του, στη Νέα Φιλαδέλφεια.     
      Εκείνη την ημέρα ο λαός της Προσφύγουπολης υποδέχθηκε τον ΑΞΙΟ Ποιμενάρχη του με χαρά και κωδωνοκρουσίες.
      Με την ιαχή Α Ξ Ι Ο Σ τοπική ηγεσια, κλήρος και ο λαός της Νεας Φιλαδελφειας, υποδέχθηκαν σήμερα τον νεο Μητροπολίτη μας τον Σεβασμιοτατο Γαβριηλ.
      Ο Σεβασμιότατος ήρθε για πρωτη φορα, μετά την εκλογή του και τη ενθρόνιση του, στην πόλη μας και ο λαός του επεφύλαξε θερμή υποδοχή!
      Με βαγια και με την ιαχή ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ, εκατοντάδες κοσμου υποδέχθηκαν τον Επίσκοπο μας στην πύλη του Καθεδρικού Ιερού Ναού, της Κοιμήσεως της Θεοτοκου, της Παναγίτσας.
      Ο σεβασμιότατος, ο οποιος για μια ακόμα φορα έδειξε πόσο απλός ειναι, χοροστάτησε στην Θεια Λειτουργια, βοηθούμενος απο τον Πρωτοσυγγελο της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνειο, τον Αρχιμανδρίτη και προϊσταμενο του ΙΝ π. Παντελεημονα Παπασυνεφακη, και τους άλλους ιερείς της Παναγίτσας.
      Ήταν απλός. Καλός. Χαμογελαστός! Και για ολους ειχε ενα καλό λογο να πει...
      Στο Θείο κήρυγμα του, με απλά λόγια, ανέλυσε την παραβολή του Ευαγγελίου, ενώ στο τέλος έδωσε μόνος του το αντίδωρο σε εκατοντάδες των πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ιερο Ναο.
Λιγο πριν το "Δι'ευχων...", ο π. Παντελεημονας ευχαρίστησε τον σεβασμιότατος, λέγοντας οτι "...ως δώρο του προσφέρουμε την καρδιά μας και την μεγάλη μας αγάπη..."! Ο σεβασμιότατος απάντησε, πως "...αυτό ειναι το καλύτερο δώρο" και κάλεσε ολους να τηρήσουν τα λόγια που σήμερα λέει το Ευαγγελιο.
      Σεβασμιότατε εισαστε ΑΞΙΟΣ!
      ΝΑΙ ΑΞΙΟΣ
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου