ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023



ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ        ΙΣΤΟΡΙΑ      ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ Η ΥΠΟΔΟΧΗ!
       Σήμερα θα…γυρίσουμε την μνήμη όλων οκτώ (8) χρόνια πίσω. Στο κοντινό παρελθόν. Πάμε στη Λεωφόρο όπου εκείνο το απόγευμα (21 Νοεμβρίου) επρόκειτο να διεξαχθεί το ντέρμπυ των αιωνίων. Ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν τον Ολυμπιακό. Μόνο που η υποδοχή από τους οργανωμένους της θύρας 13, με την εμφάνιση των παικτών του θρύλου στο γήπεδο για την προθέρμανση, έγινε με φωτοβολίδες και κροτίδες! Αφού έγινε το…έλα να δεις, «με την προτροπή του Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και του Κώστα Καραπαππά, οι παίκτες των “ερυθρόλευκων” επέστρεψαν γρήγορα στα αποδυτήρια και δεν ξαναβγήκαν»! 
         Ο διαιτητής που είχε βγει στο γήπεδο και είδα τι ακριβώς συνέβη έγραψε τα πάντα στο Φύλλο Αγώνα και…σφύριξε όχι την έναρξη αλλά την λήξη του αγώνα! Στο μεσοδιάστημα συνέβησαν για πολλή ώρα ακόμη περισσότερες ασχήμιες, όπως επεισόδια οπαδών-αστυνομικών πάνω από τη φυσούνα και σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού. Ήταν μια ακόμη αιτία ώστε το ματς να μην αρχίσει ποτέ αφού κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών. Μάλιστα, στη συνέχεια, το γήπεδο μετατράπηκε και σε πεδίο… μάχης για αρκετή ώρα μεταξύ οπαδών και αστυνομικών καθώς υπήρξε μαζική εισβολή κόσμου στον αγωνιστικό χώρο!
          Είναι αλήθεια ότι το γήπεδο της Λεωφόρου θύμισε βομβαρδισμένο τοπίο…
          Πάντως όπως θυμάμαι η αποστολή του Ολυμπιακού αποχώρησε από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας μετά από πολλή ώρα και με φόβο των πάντων για την ασφάλειά τους.
          Τώρα. Για την ιστορία να θυμίσουμε πως ο προπονητής Μάρκο Σίλβα, είχε επιλέξει τους εξής 11: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ελαμπντελαουΐ, Σιόβας, Ντα Κόστα, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά, Ντουρμάζ και Ιντέγε.
           ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
           Το ντέρμπυ των αιωνίων μεταφέρθηκε στα δικαστήρια όπου ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πέσει στα…μαλακά! Χρησιμοποίησε μάλιστα τους πάντες και τα πάντα. Όμως ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε και ήταν σκληρός! 
           Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου του 2015 σε Ραδιοφωνικό μου σχόλιο με τίτλο «ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ»έλεγα. «Αγώνα και μάλιστα μεγάλο δίνει ο Παναθηναικός ωστε να..."πέσει" στα μαλακά! Για να μήν τιμωρηθει ΑΥΣΤΗΡΑ και σύμφωνα με οσα λέει-ορίζει ο νέος ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, που πέρασε ο αρμοδιος υπουργός Αθλητισμού ο Σταύρος Κοντονής.    
            Δηλαδή, τι θέλει ο Παναθηναικός;
            Να...σβήσουμε ολα τα video και να διαγράψουμε ολες τίς φωτογραφίες που περιγράφουν τα γεγονότα που εγιναν πρίν απο την σέντρα τού ντέρμπι;
             Είναι δυνατόν να γίνει κάτι τετοιο; Ε; Ποιος μπορει να πάρει αυτή την ευθύνη και να πει: ΟΧΙ, δέν εγινε ΤΙΠΟΤΑ!
             Ας βγει κάποιος με στοιχεια και να μας αποδείξει οτι ΔΕΝ σημειώθηκε το παραμικρό! Και οτι η ΠΑΕ Παναθηναικός δέν φέρει ευθύνη, τοτε ολα οσα εγιναν θα ειναι μια οφθαλμαπάτη...
            Και για να προλάβω κάποιους υπογραμμίζω για αλλη μια φορά, πως, "Ειμαι κατα της βίας απο οποιαδήποτε πλευρα κι'αν προερχεται! Αλλωστε η βία δέν εχει χρώμα..."!
                 Υπάρχει αντίρρηση;
            Δέν πιστεύω...
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου