Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! ΛΕΩ ΟΧΙ ΣΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ!

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023



ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «ΜΗΝ ΜΟΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΥΕΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ»
       Μετά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που μίλησε για τα γεγονότα που έρχονται και που γίνονται, συνέντευξη έδωσε και ο πρώην πρωθυοουργός Αντώνης Σαμαράς. Μίλησε στην εφημεριδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ανέπτυξε τις σκέψεις του. Για τον Ερντογάν είπε πως όλοι τον θεωρούν «μαύρο πρόβατο» και «πειρατή»! Ενώ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τόνισε πως «μην μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με τον θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα...»!
      Συγκεκριμένα στην ερώτηση «Κύριε πρόεδρε, στις 7 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν για τη συνάντηση κορυφής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδευτεί από κάποιο μνημόνιο συνεργασίας για το μεταναστευτικό. Τι αναμένετε;» ο κ. Σαμαράς απάντησε 
     «Για να αρχίσω από το πιο επίκαιρο, αν και το λιγότερο σημαντικό για εμάς: Ο κ. Ερντογάν έχει έλθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με ολόκληρη τη Δύση: Με τις ΗΠΑ, με την Ευρώπη συνολικά, με το Ισραήλ, τώρα και με τη Γερμανία. Πριν από λίγες μέρες μπλόκαρε –ξανά– την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
     Στις συναντήσεις κορυφής προσπαθείς τουλάχιστον να μην κάνεις τις διμερείς σχέσεις χειρότερες. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο: Μετά την επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο, οι γερμανοτουρκικές σχέσεις δεν έγιναν καλύτερες· επιδεινώθηκαν!
     Η κυβέρνηση της Γερμανίας ήλθε σε πολύ δύσκολη θέση και ο καγκελάριος Σολτς σε ακόμα πιο δύσκολη. Η κοινή γνώμη και ο Τύπος της χώρας είναι εξοργισμένοι με τον Ερντογάν, και θεωρούν ότι έχει κυριολεκτικά «απασφαλίσει». Συμπέρασμα: Καλύτερα να μην είχε γίνει εκείνη η επίσκεψη.
     Μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα»!
      Στην ερώτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια και οτι «Ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μέσα στην τετραετία. Εσείς θα ψηφίσετε το σχετικό νομοσχέδιο;» ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε,
    «Οχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την «πυρηνική» οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας. Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια. Αλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα «δικαιωμάτων».       
     Από εκεί και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε «γάμο», θα αναγκαστούμε αργότερα –για λόγους «εξίσωσης» ανόμοιων πραγμάτων– να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Ομως, τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Εχουν ανάγκη –και δικαίωμα– να έχουν μάνα και πατέρα. Οχι «γονέα ένα» και «γονέα δύο». 
     Το τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή είναι απολύτως σεβαστό. Απολύτως! Μην μπερδεύουμε, όμως, τις «σεξουαλικές προτιμήσεις» –που μπορεί να είναι πολλαπλές– με τα φύλα, που είναι δύο. Και μην μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με τον θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα. 
      Και κάτι ακόμη: οι γυναίκες δεν είναι «τεκνοποιητικές μηχανές» που θα «βοηθούν» τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα θα εξαφανίζονται! Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά. Και η μητρότητα δεν είναι «παροχή υπηρεσίας»! Ούτε οικονομική συναλλαγή. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά»!
       Στη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά απάντησε η Νέα Δημοκρατία.
«Οι απόψεις του πρώην Πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου