ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ!

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ 
Ή ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ!
* Η Πολιτεία έχει πλέον τον λόγο. * Απόφαση, όχι αύριο αλλά…χθες. * Με το…φανάρι ψάχνεις για ελληνόπουλα!
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
      Η εμφάνιση της Εθνικής μας το βράδυ της Τρίτης στο ΟΠΑΠ Αρένα απέδειξε πως οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και καρδιά έχουν και ψυχή και  μπάλα ξέρουν, αρκεί να τους εμπιστευτεί ο προπονητής τους. Βέβαια αυτό που συμβαίνει στο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει προηγούμενο! Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν ή δεν χρησιμοποιούν στους αγώνες τους  κανένα Ελληνόπουλο! Και δυστυχώς το φαινόμενο αυτό ημέρα με την ημέρα γίνεται μεγαλύτερο! Έτσι «ο κίνδυνος  προς εξαφάνιση των παικτών» είναι μεγάλος και υπαρκτός! 
      Βρισκόμαστε στην δωδέκατη (12) ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. (Οι αγώνες γίνονται την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 24. 25 και 26 του μήνα) Σε ενα πρωτάθλημα που μετέχουν οι καλύτερες ομαδες της Χώρας. Σε ένα πρωτάθλημα με Ελληνικές ομαδες (αυτό αποδεικνύεται απο τα ονόματα) αλλά με «ΟΛΙΓΟΥΣ ή ΚΑΘΟΛΟΥ» Έλληνες παίκτες!     
       Είναι αλήθεια πως σε κάθε παιχνίδι με το... «φανάρι του Διογένη» ψάχνεις να βρείς να παίζουν ελληνόπουλα. Να ακούσεις απο το Ραδιόφωνο και απο την Τηλεόραση ελληνικά ονόματα! Να δεις παίκτες να ματώνουν την φανέλα για την νικη. 
       Δεν είναι ψέματα πως ΟΛΕΣ ή σχεδόν ΟΛΕΣ οι ομάδες στο ρόστερ τους διαθέτουν ΜΟΝΟ ξένους παίκτες, ή περισσότερους ξένους και ελάχιστους Έλληνες! Τα δικά μας παιδιά, τα ελληνόπουλα βλέποντας πως εδώ στην Πατρίδα τους δεν έχουν τύχη, παίρνουν τον δρόμο της ξενιτειάς, όπου διαπρέπουν και γράφουν ιστορία. 
      Το γεγονός πως ελάχιστα ελληνόπουλα αγωνίζονται πλέον ως βασικοί στις ομάδες τους έχει φέρει το ποδόσφαιρο μας σε όχι πλεονεκτική θέση! Δεν θέλω να θυμάμαι, να γυρίσω πίσω στα αποτελέσματα που έφερε τα τελευταία χρόνια η Εθνική μας ομάδα, η οποία στα προκριματικά του euro αποκλειστήκαμε πανηγυρικά αφου χάσαμε ακόμη και από τα νησιά Φερόε και μάλιστα μέσα στο «Γεώργιος Καραισκάκης»! Ούτε να πάω σε εκείνη την εποχή όταν χάσαμε την πρόκριση στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ με τις δυο ισοπαλίες (1-1) με το Κόσοβο! Βέβαια υπήρξαν και άλλοι παράγοντες που συνετέλεσαν στην μεγάλη πτώση της Εθνικής μας τότε…
       Πρέπει λοιπόν απαραιτήτως να μπει «φρένο», στο…περιθώριο, στην περιθωριοποίηση που επιχειρείται από κάποιες ΠΑΕ και από μερικούς προπονητές των Ελλήνων παικτών! Γιατί το μέλλον τόσο της Εθνικής μας οσο και των ομάδων μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, προβλέπεται ζοφερό! Μήπως η πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει έναν... «κόφτη», ο οποίος τουλάχιστον δε θα αφήνει τα ελληνόπουλα με το παράπονο! Σε κάποιες χώρες εφαρμόζεται η μικρότερη συμμετοχή των πέντε (ντόπιων) ποδοσφαιριστών. Στην  Ελλάδα άραγε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ή θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ελληνικό πρωτάθλημα με ελάχιστους (έναν, δυο αντε τρεις!) Έλληνες παίκτες; 
       Κύριοι της πολιτείας έχετε τον λόγο.
       Απόφαση όχι αύριο… χθες!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου