ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΝΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023ΕΝΝΕΑ ΑΡΧΗΓΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!
      Για πρώτη φιρα έπειτα από δεκάδες χρόνια σήμερα θα ακούσουμε να μιλούν στην Βουλή των Ελλήνων.
      Σήμερα είναι και η «Επίσημη πρώτη» για την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με το όνομα «Νέα Αριστερά». Με την έναρξη της συνεδρίασης του φορολογικού νομοσχεδίου, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας θα αναγνώσει στο Σώμα την επιστολή, που απέστειλαν σήμερα οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση της νέας ΚΟ, υπό τον Αλέξη Χαρίτση.
       Έτσι κατά την συζήτηση, στην οποία θα λάβουν τον λόγο ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, θα τοποθετηθεί και ο Αλέξης Χαρίτσης ως πρόεδρος της Νέας Αριστεράς. Ο Δ. Τζανακόπουλος, θα είναι ο ειδικός αγορητής της νέας ΚΟ και θα μιλήσει επί του φορολογικού νομοσχεδίου και ο Ευκλ. Τσακαλώτος θα τοποθετηθεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
         Η Βουλή των Ελλήνων με την ίδρυση της Νέας Αριστεράς, η αριθμεί πλέον εννέα Κοινοβουλευτικές Ομάδες οι οποίες έχουν την εξής κοινοβουλευτική δύναμη: ΝΔ 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, ΚΟ Σπαρτιάτες 11, ΚΟ Νέα Αριστερά 11, ΚΟ Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 6. Τρεις έδρες καταλαμβάνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Μ. Χουρδάκης και Αρετή Παπαϊωάννου προερχόμενοι από την Πλεύση Ελευθερίας και Κ. Φλώρος από τους Σπαρτιάτες.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου