ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΜΕ ΔΥΟ…ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΕΝΑ…ΠΕΝΑΛΤΥ!

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023



ΔΥΟ...ΦΑΟΥΛ ΚΑΙ ΕΝΑ...ΠΕΝΑΛΤΥ!
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
      Θέλω από την αρχη να ξεκαθαρίσω. 
      Η βία δεν εχει χρωμα! Δεν ειναι κόκκινη. Πράσινη. Κίτρινη. Μαύρη. Άσπρη. Η βία είναι πάντα, παντού και πάντοτε ίδια. Και ναι είμαστε στο ίδιο έργο...θεατές! Αυτή είναι η αλήθεια. Τα κτυπήματα των χούλιγκαν του Ολυμπιακού δεν διαφέρουν απο τα ανάλογα των χούλιγκαν της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ του Άρη και των υπόλοιπων ομάδων! Είναι ίδια και απαράλλακτη! Αυτό αποδεικνύεται και απο τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση, τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου του 2023 και «δια στόματος Παύλου Μαρινάκη, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου» ανακοίνωσε. «Η Κυβέρνηση αποφάσησε τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024»!
         Με τα μέτρα αυτά η Κυβέρνηση υπέπεσε σε...δυο φάουλ και σε ένα...πέναλτυ!
         Το πρώτο φάουλ ήταν το γεγονός πως δεν κάλεσε και τους 14 προέδρους των ΠΑΕ να συζητήσουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα μπορούσε με τον τρόπο του να τους κλειδώσει σε ένα γραφείο λέγοντας τους. «Δεν θα βγείτε απο εδώ εαν δεν έχετε αποφασίσει από κοινού τη λύση του προβλήματος της βίας»! Έτσι θα έβαζε τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, που κατηγορούνται κατα καιρούς πως προτρέπουν τους οπαδούς στην...παραγωγή βίας, μπροστά στις ευθύνες τους! 
         Το δεύτερο φάουλ ήταν πως η βία δεν γίνεται μόνο στα γήπεδα ή στον περιβάλλοντα χώρο, γίνονται έξω και μακριά από αυτά. Όπως στη Θεσσαλονίκη όπου οπαδοί σκότωσαν για ψύλλου πήδημα τον Καμπανού οπαδό του Άρη στα σκαλοπάτια του σπιτιού του. Ή με τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ κοντά στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ. Γι’αυτές όμως τις δολοφονίες δεν πάρθηκαν μέτρα, όπως γίνεται και πολύ σωστά τώρα με την απόπειρα δολοφονίας με ναυτική φωτοβολίδα ενός αστυνομικού. Το ερώτημα είναι γιατί όλα αυτά τα μέτρα δεν πάρθηκαν από τοτε; Θα είχαμε αποφύγει τη συνέχεια παρόμοιων καταστάσεων! 
         Στο πέναλτυ η Κυβέρνηση υπέπεσε, με την πρώτη Κοινή Υπουργική Απόφαση της, με την οποία ο αγώνας Ολυμπιακού Μπάτσκα Τόπολα για το Γιουρόπα Λιγκ που θεωρείτο και ηταν τελικός για την πρόκριση των ερυθρολεύκων, διεξήχθη προ κενών εξεδρών, ενώ οι άλλες ομάδες, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, αγωνίστηκαν με τους οπαδούς τους στο γήπεδο! Η εισήγηση λοιπόν κάποιων που δεν γνωρίζουν «τι έχει η μπάλα μέσα» η οποία εγινε ύστερα από την επικοινωνία που είχε η Κυβέρνηση με τον πρόεδρο της UEFA, παρέσυρε τον πρωθυπουργό στην απόφαση του όπως το δύσκολο Ευρωπαϊκό παιχνιδι να γίνει «κεκλεισμένων των θυρών»! Το θέμα είναι περισσότερο σοβαρό, γιατί με τον τρόπο αυτό η Κυβέρνηση δείχνει ως υπεύθυνο των χουλιγκαλικών εκτρόπων μόνο τον Ολυμπιακό! Ενω όπως είπαμε ο χουλιγκανισμός και η βία είναι παντού ίδια. Και όλες οι ομάδες έχουν την ίδια ευθύνη. 
           Αυτή είναι η αλήθεια.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου