ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023



ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 
Η ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Με μεγαλοπρεπεια και όπως αρμόζει στην Αγία του ύψους και του διαμετρηματος της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτριας,  εγινε το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικος Εσπερινος. 
Ακόμα ειχαμε αρτοκλασια και κήρυγμα,  για τον βίο της Αγίας! 
Αύριο 22 Δεκεμβρίου,  ημέρα που εορταζεται η μνημη της Αγίας Αναστασίας, θα πραγματοποιηθει στις 7 το πρωί ο Ορθρος της εορτής.
Λίγο μετά,  θα γίνει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία,  στην οποία θα χοροστατήσει ο νέος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας,  ο Σεβασμιοτατος Γαβριήλ. 
Να σας πω, πως το απόγευμα θα γίνει ο Μεθέορτος Πανηγυρικος Εσπερινος και η Λιτανευση της Ιερας Εικόνας καθώς και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αναστασίας. 
Είναι γνωστός σε όλους ο βίος και τα μαρτύρια που υπέστη από τους εθνικούς εκείνης της εποχής,  η Αγία Αναστασία,  η οποία φυλακιστηκε και ελευθερώθηκε όταν αυτός που την έβαλε φυλακη για την δράση της υπέρ των χριστιανών,  τιμωρήθηκε από τον Θεό. 
Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον καλο και αδελφικό φίλο μου,  τον προϊστάμενο του ΙΝ της Αγίας Αναστασίας στον Περισσό,  τον Αρχιμανδριτη π. Χρυσόστομο Πρασσα, για την τιμητική πρόσκλησή του,  να παραστω στις Εορταστικές εκδηλώσεις. 
Θα παρακολουθησω πρώτα ο Θεός την Θεία Λειτουργία που θα γίνει αύριο το πρωί. 
Χρόνια πολλά και καλά
Ευχαριστώ πολύ
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου