ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ Μ Η Κ Ρ Α Τ Ι Κ Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023



ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ!
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
     Θέλω από την αρχή να ξεκαθαρίσω πως πιστεύω πως το κρατικό πανεπιστήμιο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων πανεπιστημίων στον κόσμο. 
     Όμως είμαι υπέρ της ίδρυσης και ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ! Γιατί πιστεύω πως με τον ανταγωνισμό το Κρατικό θα αποδείξει πως δίκαια συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις. Άρα ως προς τι ο φόβος;
      Στο υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργό μίλησε «για ιστορική  μεταρρύθμιση στην παιδεία».
       Κατά την εισήγηση μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπα πως «με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση ενισχύει το δημόσιο ΑΕΙ και διαμορφώνει  το πλαίσιο να λειτουργήσουν μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας που θα  αποτελέσουν πόλο έλξης για ξένους φοιτητές». Και αυτό είναι το ζητούμενο. Άλλωστε οκως έγινε γνωστό, τα προγράμματα σπουδών θα εγκρίνονται με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια. Ενώ οι κτηριακές υποδομές  θα έχουν προϋποθέσεις για να γίνουν.
        Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «Προτεραιότητα αποτελεί το δημόσιο πανεπιστήμιο. Με πρόσθετη χρηματοδότηση θα μπορεί να διευρύνει τις συνεργασίες με κορυφαία διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα»!
         Στο ερώτημα «τι σηματοδοτεί το «Eλεύθερο Πανεπιστήμιο» όπως τιτλοφορείται το σχέδιο νόμου;» οι ειδικοί απάντησαν. «Με τον όρο «ελεύθερο πανεπιστήμιο» περιγράφεται η διπλή «απελευθέρωση» που επιδιώκουμε για το ελληνικό πανεπιστήμιο: Αφενός, η ενίσχυση και πρόσθετη αυτονομία των δημόσιων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και αφετέρου η αποδέσμευση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από ένα αναχρονιστικό κρατικό μονοπώλιο».
          Τέλος αναφερόμενος στην οπαδική βία ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «ότι υπάρχει καθολική απαίτηση να ξαναγίνουν τα γήπεδα, χώροι αθλητικής άμιλλας».
          Ο Θεός να δώσει.
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου