ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ»!

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ»
      «Τα παιδιά έχουν έμφυτη ανάγκη και συνεπώς δικαίωμα να μεγαλώνουν με άνδρα πατέρα και γυναίκα μητέρα», τονίζει η Ιερά Σύνοδος για ομόφυλη συμβίωση.
      «Τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας, ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση». Αυτό αναφέρει η Ιερά Σύνοδος σε εγκύκλιό της.
        Για το ίδιο θέμα η ΔΙΣ έστειλε εσωτερικό υπηρεσιακό σημείωμα σε όλες τις μητροπόλεις. Συγκεκριμένα στο σημείωμα αναφέρεται ότι «η Εκκλησία της Ελλάδας τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου γενικότερα». 
         Για τα παιδιά η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος υποστηρίζουν ότι «τα παιδιά έχουν έμφυτη ανάγκη και συνεπώς δικαίωμα να μεγαλώνουν με άνδρα πατέρα και γυναίκα μητέρα». Και ακολούθως αναφέρει στο σημείωμα «Κανένας, κοινωνικός εκσυγχρονισμός και καμία πολιτική ορθότητα δεν μπορεί να ξεγελάσει τη φυσική ανάγκη των παιδιών για πατέρα και μητέρα με υποκαταστάτες λύσεις»! 
           Και για το ίδιο θέμα η Εκκλησία καταλήγει αναφέροντας ότι διαφωνεί με την ομόφυλη γονεϊκότητα γιατί δεν ικανοποιεί τα δικαιώματα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα και με τον ομόφυλο γάμο, όπως αναφέρει, διότι οδηγεί σε ομόφυλη γονεϊκότητα.
            Στο εσωτερικό σημείωμα της η ΔΙΣ αναφέρει ακόμη. «Η Εκκλησία θεωρεί την ψυχική και σωματική συνένωση άνδρα και γυναίκας ως ιερή επιλογή ζωής που χρήζει της ευλογίας και Θείας Χάριτος που χορηγεί ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Μέσα από την οπτική της Εκκλησίας ο γάμος δεν μπορεί να υποβιβασθεί στο επίπεδο ενός συμφωνητικού που υπογράφεται ενώπιον συμβολαιογράφου ή μίας κοινής δήλωσης ενώπιον του τοπικού Δήμου» 
            Για όλα όσα ισχυρίζονται τα ομόφυλα ζευγάρια η Εκκλησία της Ελλάδος τονίζει. «Τα επιχειρήματα ότι πολλά ετερόφυλα ζευγάρια (φυσικοί γονείς) αποδεικνύονται ακατάλληλα ως γονείς ή ότι δεν είναι προτιμότερο να μεγαλώνουν σε ιδρύματα τα ορφανά παιδιά (οπότε ας δοθούν σε ομόφυλα ζευγάρια) είναι απολύτως μηδενιστικά. Στο πλαίσιο του θεσμού της υιοθεσίας υποχρέωση του Κράτους είναι να βρίσκει όχι την λιγότερο κακή, αλλά την βέλτιστη λύση για την υγιή, ομαλή ανάπτυξη και κοινωνική ένταξη των παιδιών. Επίσης δεν πρέπει να παραθεωρείται ότι στην Ελλάδα υπάρχει ενδιαφέρον ετερόφυλων ζευγαριών για υιοθεσίες, όπως και ότι (όχι λίγα) ετερόφυλα ζευγάρια, λόγω των δυσκολιών να υιοθετήσουν στην χώρα μας, κατέφυγαν στην λύση της υιοθεσίας παιδιών στο έδαφος άλλου κράτους»

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου