ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2023



Η EUROPEAN SUOER LEAGUEΘΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

      Δικαιώθηκαν οι ομάδες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Έτσι  μετά την απόφαση, που τονίζει που αποφάνθηκε ότι τόσο η FIFA όσο και η UEFA έδρασαν παράνομα στην προσπάθεια να σταματήσουν την οργάνωση, τη δημιουργία  και την λειτουργία, είναι αποφασισμένες να διοργανώσουν την European Super League.
       Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «ούτε η UEFA ούτε η FIFA μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις σε συλλόγους που συμμετέχουν σε εναλλακτικές διοργανώσεις»! Αυτή η απόφαση «δρομολογεί ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο»! 
        Να προσθέσω πως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφασης του υποστηρίζει ακόμη πως «και οι δύο ομοσπονδίες καταχράστηκαν τη δεσπόζουσα θέση τους στο άθλημα»! 
        Έτσι «ούτε η UEFA ούτε η FIFA μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις σε συλλόγους που συμμετέχουν σε εναλλακτικές διοργανώσεις»! 
Με βάσει οπαδών έγιναν γνωστά «η απόφαση στηρίζεται στο σκεπτικό ότι οι κανονισμοί της UEFA και το μονοπώλιο που ασκεί αντιτίθενται στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωση»!
         Από το ρεπορτάζ για την υπόθεση αυτή βγαίνει πως «η εταιρεία αθλητικής ανάπτυξης A22, που ιδρύθηκε για να προωθήσει τη δημιουργία της ESL, είχε ισχυριστεί ότι η UEFA και η FIFA κατείχαν μονοπωλιακή θέση που παραβίαζε τον νόμο περί ανταγωνισμού και ελεύθερης κυκλοφορίας της Ε.Ε. «Κερδίσαμε το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε. Το μονοπώλιο της UEFA τελείωσε. Το ποδόσφαιρο είναι δωρεάν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της A22 Μπερντ Ράιχαρτ και κατέληξε: «Οι ομάδες είναι πλέον απαλλαγμένες από την απειλή των κυρώσεων και ελεύθερα μπορούν να καθορίσουν το μέλλον τους».
          Ύστερα από όλα αυτά «Η European Super League θα είναι ελεύθερη να δημιουργήσει τη δική της ανεξάρτητη ποδοσφαιρική διοργάνωση, παράλληλα όμως οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτή δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις των FIFA και UEFA χωρίς την έγκρισή τους». Η απόφαση της δικαίωσης, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για μια νέα νίκη.
         Με την απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα έχουμε μια «Ανοιχτή Λίγκα για όλους»! Στο ερώτημα «πως θα γίνει;», η απάντηση είναι. «Το ανοιχτό πρωτάθλημα για όλους με το οποίο δεν θα κάνουν πλήξει την UEFA, θα σχεδιαστεί έτσι ώστε θα διεξήχθη με πολλές αλλαγές! Η ESL πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή της να προχωρήσει με αλλαγμένο σχέδιο ώστε να δίνει την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες που θα διακρίνονται στα εγχώρια πρωταθλήματα των χωρών να παίρνουν θέση στη Superleague!  Αυτό θα γίνει αφού θα αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που φυσικά θα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες των είκοσι (20) ομάδων.
       Όλες οι ομάδες λοιπόν θα διεκδικούν  μια θέση στις δυο κατηγορίες της European Superleague.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου