ΑΠΟ ΤΟ 2024 ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ; Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ…

Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2024ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ;  Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ!
     Δεν μπορώ να πω. Για την χώρα μας το 2024 «μπήκε» με το...δεξί! Δεν είχαμε τουλάχιστον τα πρώτα 24 ωρα της... «ζωής» του, κάποιο μεγάλο γεγονός που να το...σημάδεψε! Αντίθετα ο εγκέλαδος με τα 7,6 R ταρακούνησε την Ιαπωνία, στην οποία κάποιες περιοχές σχεδόν ισοπεδώθηκαν και με κύματα πάνω από τρια μέτρα δημιουργήθηκε τσουνάμι! 
     Το 2024 ήρθε στη ζωή μας με πολλές... «υποσχέσεις», για κάτι καλύτερο. Το ζητούμενο είναι να τις... «τηρήσει»! Και φυσικά να δούμε εμείς τι περιμένουμε ή τι θα θέλαμε από το 2024.
     * Να σταματήσει τους πολέμους. Δεν μπορεί στον 21 αιώνα οι λαοί για... «ψύλλου πήδημα» ή για οποιαδήποτε διαφορά, να μην μπορούν να τα βρίσκουν «δια της διπλωματικής οδού» με συνομιλίες ή «μέσω των διεθνών δικαστηρίων». Οι διαφορές δεν λύνονται με τα όπλα, τις ρουκέτες και τους πυραύλους που το μόνο που κάνουν είναι να σκορπάνε τον θάνατο και να καταστρέφουν τα πάντα. Μακάρι οι πόλεμοι να σταματήσουν αυτό τον χρόνο. Το 2024 λοιπόν ας πει. Όχι στον πόλεμο! 
     * Να δώσει φώτιση στον Ερντογάν και να καταλάβει πως με τις απειλές κατα της χώρας μας δεν θα γίνει ποτέ μέλος της Ευρώπης. Έτσι πρέπει να συνεχίσει την τακτική των τελευταίων μηνών η οποία έγινε ακόμη καλύτερη με τη συμφωνία που επήλθε μετά την πρόσφατη συνάντηση που ειχε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 2024 ας τον...συγκρατήσει κάποιος από τα...μεγάλα λόγια τα...παχιά και τις απειλές που μόνο κακό του κάνουν!
      * Να βρεθεί λύση στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει και την Ελλάδα. Ο λόγος για την ακρίβεια, η οποία ημέρα με την ημέρα οχι μόνο δεν μειώνεται αλλά μεγαλώνει! Γιγαντώνεται! Έτσι και παρά τις όποιες προσπαθείες της κυβέρνησης κάποια προϊόντα κυρίως της διατροφικής αλυσίδας δεν...πλησιάζονται! Κάποτε με 50 ευρώ  έπαιρνες απο τον μπακάλη, συγγνώμη από το σούπερ μάρκετ, είκοσι προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Σήμερα με τα ίδια χρήματα το καλάθι ειναι λίγο κάτω απο τη μέση! Και τα προϊόντα που αγοράζεις είναι λιγότερα ακόμη και από αυτά τα άκρως απαραίτητα! Ψέματα ειναι; Περιμένουμε απο το 2024 η κατάσταση ης ακρίβειας αν όχι να τελειώσει, τουλάχιστον να... «πέσει χαμηλά». Να μειωθεί.
      * Να τελειώσει η βία, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Χάνονται ζωές. Σπίτια κλείνουν. Και γενικά η βία που δεν έχει χρωμα, δεν είναι κόκκινη, πράσινη, μπλέ, κίτρινη, μαύρη, είναι δυστυχώς η πρωταθλήτρια παντού. Ξεκινάει από τον αθλητισμό και ιδιαίτερα από το ποιο δημοφιλές σπορ, το ποδόσφαιρο στο οποίο όλοι πηγαίνουμε για διασκέδαση, αλλά βλέπουμε να γίνονται σκληρές μάχες σε ενα αδυσσώπητο και δίχως τέλος πόλεμο! Βέβαια η κυβέρνηση πήρε άμεσα μέτρα τα οποία όμως πλήρωσε μόνο ο «βασιλιάς των σπορ», το ποδόσφαιρο. Και όπως όλοι λένε «πλήρωσε ισως άδικα τη...νύφη»! Ήδη οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Σούπερ Λίγκας διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών! Θέλουμε λοιπόν από το 2024 να... «βάλει βέτο» και να σταματήσει η βία απ’οπου κι’αν προέρχεται, από την οποία χάνονται ανθρώπινες ζωές. Να βάλει επιτέλους τέλος! 
       Αυτά είναι τα θέματα που κυριαρχούν στη ζωή μας και που ζητάμε από το 2024, να τα...δει με καλωσύνη και να...βρει τις λύσεις!
       Ζητάμε πολλά; Ο χρόνος θα δείξει!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου