Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024



Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Σχόλιο Γιώργος Κοντονής 
     ΑΞΙΟΣ 
     Η Ελλάδα και ο απανταχού Ελληνισμός χαίρονται την με πανηγυρικό τρόπο εκλογή του  πρώην υπουργού, κορυφαίου στελέχους και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Ρουσόπουλου, στην Ευρώπη. 
      Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος με τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων αναδείχθηκε στην κορυφαία θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης παμψηφεί. Να πούμε πως τον Έλληνα πολιτικό για την προεδρική θέση τον πρότειναν ακόμη και οι πολιτικοί αντίπαλοι του! 
      Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον κ. Ρουσόπουλο στήριξαν και μάλιστα ομόφωνα οι     Σοσιαλιστές που είναι το πρώτο κόμμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Συντηρητικοί, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες και οι Αριστεροί!
ΑΞΙΟΣ 
     Στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση της εκλογής του ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του τονίζοντας. «Δεν θα σας εκπλήξω αν σας πω ότι κατά τη διάρκεια της Προεδρίας μου η Ουκρανία και η διασφάλιση της απόδοσης ευθυνών για τα φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφός της θα είναι η κύρια προτεραιότητά μου». Και στη συνέχεια πρόσθεσε. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο Ρέικιαβικ, τον περασμένο Μάιο, υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους για τον ίδιο στόχο και καθόρισαν έναν σαφή οδικό χάρτη των προκλήσεων που βλέπουν μπροστά μας.
Επιτρέψτε μου να επισημάνω μερικές μόνο από αυτές που είναι ιδιαίτερα κοντά σε εμένα.
Η πρώτη αφορά τα προβλήματα και τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για τη δημοκρατία από την αλόγιστη εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης σε πολλές περιπτώσεις»
     Ακολούθως ο νέος πρόεδρος αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη λέγοντας. «Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι καλοδεχούμενη και πρέπει να παραμείνει ένα εργαλείο για την υποβοήθηση των ανθρώπινων ικανοτήτων και όχι υποκατάστατο της ανθρώπινης βούλησης και αυτονομίας.
     Η 2η είναι η επείγουσα ανάγκη να συμφωνήσουμε για το πώς θα προστατεύσουμε καλύτερα το εύθραυστο περιβάλλον μας. Η χώρα μου είναι μάρτυρας της καταστροφικής κλιματικής αλλαγής σε πραγματικό χρόνο. Και πρέπει να δράσουμε.
     Η 3η πρόκληση αφορά τα κοινωνικά, επαγγελματικά, οικονομικά και άλλα θέματα ισότητες των φύλων, οι οποίες δεν έχουν εξαλειφθεί στο βαθμό που πρέπει.
Πρέπει να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι να επιτευχθεί η ισότητα που όλοι επιθυμούμε».
     Όλα τα κόμματα χαιρέτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις την εκλογή του Θεοδωρου Ρουσόπουλου. Γιατί η εκλογή του κ. Ρουσόπουλου  ανεβάζει διεθνώς και σε όλα τα Φόρα την χώρας μας. Είναι άλλωστε το ποιο υψηλό Ευρωπαϊκό αξίωμα που έχει πάρει Έλληνας πολιτικός.  
Γιώργος Κοντονής

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου