ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024



Η ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ 
ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ!
     Σήμερα αποφασίζει στην έκτακτη συνεδρίαση της η ΔΙΣ γθα τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Θα 
εξεταστεί από τη ΔΙΣ διεξοδικά το ζήτημα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα και αφορά τη νομοθεσία που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση για το θέμα αυτό. 
     Ένα είναι γεγονός ότι η στάση των Ιεραρχών είναι στην κοινή. Είναι ομόφωνη κατά της επέκτασης του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια. Όπως λένε, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την διδασκαλία της εκκλησίας.
      Στη ΔΙΣ την εισήγηση στο θέμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα κάνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ως πρόεδρος της ειδικής συνοδικής επιτροπής βιοηθικής και θα αναπτύξει τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της εκκλησίας. Στη συνέχεια, οι Ιεράρχες θα συζητήσουν διεξοδικά το θέμα και στο ανακοινωθέν που θα εκδοθεί θα εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της εκκλησίας.
       Να προσθέσουμε όμως πως η διαφορά ανάμεσα στους ιεράρχες είναι οι τόνοι που χρησιμοποιούν σε δημόσιες τοποθετήσεις του για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Όπως έχει φανεί από τις δηλώσεις τους, ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα χρησιμοποιούν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Λαρίσης Ιερώνυμος, ο Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας Γαβριήλ και αρκετοί άλλοι, οι οποίοι μιλούν ακόμη και για λαοσυνάξεις. 
        Ο λαός πρέπει να ενημερωθεί σωστά και αυτό κάνουν οι ιεράρχες μας.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου