ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!
     «Έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε ακόμα 
        περισσότερο τους δεσμούς με την πατρίδα 
        με τεράστια οφέλη για τη χώρα»! Τόνισε στην η υπουργός Εσωτερικών η κ. Κεραμέως, η οποία αιφνιδίασε τους πάντες με τα λεγόμενα της την Βουλή. Βέβαια δεν υπήρξε πριν ενημέρωση των κομμάτων τα οποία αντέδρασαν!
      Η υπουργός Νίκη Κεραμέως υποστήριξε πως η «τροπολογία» αυτή ανοίγει τον δρόμο για την επιστολική ψήφο από τους απόδημους και στις εθνικές εκλογές! 
       Το λάθος της Κυβέρνησης είναι πως δεν ενημέρωσε τα κόμματα. Προσωπικά πιστεύω πως εάν είχε προηγηθεί η σωστή ενημέρωση τότε ίσως να μην υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις!
       Πάντως όπως η ίδια ανέφερε «πρόκειται για μια κίνηση που δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο του πολιτικού συστήματος να δείξει ότι σε θέματα δημοκρατίας δεν χωρούν διαφωνίες».
       Να πούμε πως με την τροπολογία αυτή «θα ορίζεται ως αποκλειστικός τρόπος ψηφοφορίας, για τους εκτός της επικράτειας εκλογές η επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές. Επίσης, ορίζεται, αποκλειστικά για τις εθνικές εκλογές, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους επιστολικής ψήφου, η επομένη της προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών. Με βάση το Σύνταγμα, για την ψήφιση της τροπολογίας απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον 200 βουλευτών»!
         Χαρακτηριστικά για την επιστολική ψήφο η Νίκη Κεραμέως στην ομιλία - παρουσία της στην Βουλή τόνισε. «Έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς με την πατρίδα με τεράστια οφέλη για τη χώρα. Αυτό προβλέπει η τροπολογία που καταθέτουμε και απαιτεί τη ψήφο 200 βουλευτών για να ισχύσει. Είναι δημοκρατικό χρέος και ιστορική ευκαιρία που βαραίνει τον καθένα μας (…) Ήδη κόμματα που αριθμούν πάνω από 230 βουλευτές έχουν τοποθετηθεί θετικά για την επιστολική στις ευρωεκλογές, γιατί λοιπόν όχι και στις εθνικές εκλογές; Η Βουλή των Ελλήνων έχει ιστορική ευκαιρία και ευθύνη να εγκρίνει το νομοσχέδιο που αίρει τα εμπόδια στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών. Η κατάθεση της τροπολογίας, για τους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό με προϋποθέσεις ενίσχυσης της συμμετοχής, συνιστά χρέος της πολιτείας. Η υπερψήφιση της τροπολογίας είναι ένα σημαντικό μήνυμα πολιτικού εκσυγχρονισμού και διάθεσης να πράξουμε το αυτονόητο πέρα και πάνω από διαφορές και κόμματα και χρώματα. Να δείξουμε ότι σε θέματα δημοκρατία είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου