ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024



ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ 
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΤΟΣΟ Η ΒΙΑ ΘΑ ΘΕΡΙΕΥΕΙ! 

     Τι κι’αν ψηφίστηκε ο νέος αθλητικός νόμος.
     Τι κι’αν έκλεισαν τα γήπεδα για δυο μήνες.
     Τι κι’αν έπεσαν καμπάνες! 
     Τι κι’αν όλοι πίστευαν πως τα πράγματα έχουν διορθωθεί και έχουν αλλάξει.
     Τι κι’αν ανακοινώθηκαν νέα μέτρα από τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού. 
     Τίποτα από όλα αυτά ΔΕΝ λειτουργούν! Όλα έπεσαν στο κενό!
      Η βία που δεν έφυγε ποτέ ξαναγύρισε! Όχι προς ώρας τουλάχιστον στη Σούπερ Λίγκα, αλλά στη δεύτερη κατηγορία στη Σούπερ Λίγκα 2!
       Το αληθινό δράμα με την βία μετά τα υποτιθέμενα σκληρά μέτρα, παίζεται στην μαγευτική Ρόδο! Όλα έγιναν λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα «Διαγόρας - Παναχαϊκή», όταν οπαδοί της ομάδας από την Πάτρα έφθασαν στο γήπεδο και ήθελαν να μπουν χωρίς εισιτήριο! Κάτι που τελικά κατάφεραν!
     Όμως τα σοβαρά επεισόδια πραγματοποιήθηκαν με την λήξη του αγώνα. Τότε υπήρξε άγρια συμπλοκή μεταξύ των οπαδών! «Έπεσε» τέτοιο ξύλο που ούτε σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας δεν βλέπουμε. Έγιναν μάχες σώμα με σώμα. Τα καδρόνια σε…ημερήσια διάταξη! Οι πέτρες «έπεφταν βροχή»! Στον πόλεμο μπήκε και η αστυνομία με τα ΜΑΤ. Οι οπαδοί έστρεψαν τα…βέλη τους κατά της αστυνομίας. Έτσι είχαμε τραγική σύγκρουση. Οι εικόνες ήταν τρομερές. Σύμφωνα με ανταποκρίσεις από τη Ρόδο, στο γήπεδο υπήρχαν σπασμένες πόρτες! Ξηλωμένα καθίσματα. Και άλλες ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο! Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 26 προσαγωγές νεαρών που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
     Να υπογραμμίσουμε πως κλειδωμένοι στα αποδυτήρια παρέμεναν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της Παναχαϊκής για αρκετές ώρες! Να πούμε ακόμη ότι η ΠΑΕ της Αχαΐας έκανε καταγγελία τονίζοντας πως η ομάδα λόγω των οπαδών των γηπεδούχων δεν μπορούσε να βγει και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα! Παραλίγο να χαθεί η πτήση της αποστολής της Παναχαϊκής, καθώς δεν ήταν δυνατό η αποστολή να μεταβεί στο αεροδρόμιο για την επιβίβαση με προορισμό την Αθήνα. Ευτυχώς  που λύθηκε εγκαίρως το θέμα! 
     Να προσθέσω πως η Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα γεγονότα.
«H ΠΑΕ Παναχαϊκή καταγγέλλει τον εγκλωβισμό των παικτών μας στα αποδυτήρια του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, από εξαγριωμένο κόσμο, που αντιδρά με αυτόν τον βίαιο τρόπο στη νίκη μας με σκορ 1-2. Για την αντιμετώπιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, η ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα από τον αρμόδιο παράγοντα της ΔΕΑΒ, ο οποίος, δυστυχώς, και άγνωστο γιατί, αρνείται να τον καλέσει, με αποτέλεσμα η αποστολή της ομάδας μας και οι οπαδοί μας να έχουν εγκλωβιστεί στο γήπεδο!»
    Το ζητούμενο είναι πως όσο ο νέος αθλητικός νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί ή δεν εφαρμόζεται ποιο σωστά η βία θα θεριεύει και θα κατακτά την πρώτη θέση σε όλα τα αθλήματα! 
     Αυτή είναι η τραγική αλήθεια δυστυχώς. 
     Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Παναχαϊκή νίκησε στη Ρόδο το Διαγόρα με 2-1!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου