ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ Ο Χ Ι ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ Ν Α Ι ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ!

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024



ΟΧΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑΙ ΣΤΟ
ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ!
     Το είπαν και έκαναν πράξη.
      Πρώτος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ ο οποίος με ανακοίνωση του δεν δέχεται να μπαίνουν στους ΙΝ οι βουλευτές εκείνοι που ψήφισαν ΝΑΙ στο γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. 
       Πρέπει να πω πως ιερέας σε ένα χωριό των Τρικάλων που είναι και καθηγητής, αποκήρυξε τους βουλευτές που ψήφισαν ΝΑΙ! Από τς Τρίκαλα με πληροφόρησαν πως «ο δικός μας Παπαφλέσσας 
«Ανεπιθύμητους» κήρυξε (ο ιερέας της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής Τρικάλων) τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
       Μάλιστα όπως μου είπαν ο π. Παναγιώτης Μίχος είναι ανένδοτος και δεν αλλάζει την απόφαση. Όπως λένε. «Ειδικότερα, ο πατέρας Παναγιώτης Μίχος, ιερέας του χωριού της Αγίας Κυριακής, με μια μακροσκελή επιστολή που κοινοποίησε και στο προφίλ του Ναού στο Facebook, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποκηρύξει τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια…»!
        Είναι αλήθεια. Γεγονός που ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει, όπως λέει και το ρεπορτάζ.  «Μπορεί το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών να έχει περάσει στην Ιστορία ως νόμος, η Εκκλησία ωστόσο φαίνεται πως θέλει να του δώσει συνέχεια, όπως φάνηκε χθες με την επίθεση του αρχιμανδρίτη του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, που χαρακτήρισε «απάνθρωπο» τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη επειδή ψήφισε την ισότητα στον γάμο, την ώρα που αποθέωνε την Αννα Καραμανλή. Πληροφορίες που φτάνουν στη στήλη λένε πως αρκετοί μητροπολίτες ετοιμάζονται για επιτίμια την Κυριακή της Ορθοδοξίας –24 Μαρτίου– εναντίον όσων υπερψήφισαν τον γάμο. Το επιτίμιο είναι εκκλησιαστική ποινή που επιβάλλεται στον πιστό και μπορεί να είναι από την πιο απλή, όπως η νηστεία, μέχρι και αποχή για ορισμένο χρόνο από τη Θεία Ευχαριστία»
       Να προσθέσω πως όπως μεταδίδεται από την Λάρισα, «Εκτός από την Εκκλησία, όμως, και οι ίδιοι οι πολιτικοί που καταψήφισαν φαίνεται πως θα βγουν προς άγραν ψήφων με όχημα την επιλογή τους. Για παράδειγμα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ένας προσεκτικός κατά τα άλλα πολιτικός, εξέδωσε δελτίο Τύπου(!) στο οποίο ανέφερε πως μετά τα εγκαίνια του υπόγειου ιερού ναού της οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, στην ενορία του Προφήτη Ηλία στη Λάρισα, έσπευσαν οι πιστοί να τον συγχαρούν επειδή καταψήφισε το νομοσχέδιο, ενώ συμπεριέλαβε και τα λόγια του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, που έλεγε πως ο βουλευτής «έσωσε την τιμή της Λάρισας!». Με αυτόν τον τρόπο, όμως, το δελτίο Τύπου στοχοποιεί στο πλήθος τους βουλευτές που υπερψήφισαν. Και αυτό δεν είναι καθόλου χριστιανικό».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου