ΓΕΜΙΣΕ ΤΡΑΚΤΕΡ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!

Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2024



Η…ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

      Από την Πέμπτη (01 Φεβρουαρίου 2024) η Θεσσαλονίκη έχει γεμίσει τρακτέρ και αγρότες από όλη την Ελλάδα που διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης την οποία κατηγορούν ότι δεν έχει κάνει τίποτα και ότι τους έχει αφήσει στο έλεος τους Θεού.
      Σύμφωνα με τα λεγόμενα των επικεφαλείς οι αγρότες αναμένεται να παραμείνουν στο νότιο τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης σε όλη τη διάρκεια της Agrotica, δηλαδή ως και τις 4 Φεβρουαρίου.
       Εδώ βρίσκονται αγρότες, από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αγρότες επιθυμούν να μεταφέρουν τα αιτήματά τους για την ενίσχυση του αγροτικού κλάδου, με αφορμή και τα εγκαίνια της 30ής Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Αgrotica».
        Όπως μετάδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο ίδιο σημείο έγιναν ομιλίες με αντικείμενο τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και αργότερα επισκέφτηκαν την έκθεση.
Κατά την ίδια πηγή, οι αγρότες από την επαρχία Λαγκαδά και τις Σέρρες συναντήθηκαν στο Δερβένι και μέσω της οδού Λαγκαδά κατευθύνθηκαν στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, μέσω του παραλιακού μετώπου έφτασαν στο νότιο τόξο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αγρότες από τα Κουφάλια και τα Γιαννιτσά συναντήθηκαν στα φανάρια του Αγίου Αθανασίου και πήγαν στη Θεσσαλονίκη μέσω της δυτικής εισόδου, ενώ ακολούθησαν και αγρότες από το Κιλκίς. Από τη Χαλκιδική ξεκίνησαν κάποιοι αγρότες με τα τρακτέρ τους, οι περισσότεροι όμως αποφάσισαν να κινηθούν προς τη Θεσσαλονίκη με τα αγροτικά τους οχήματα. Στη συγκέντρωση που έγινε το μεσημέρι στο νότιο τόξο της ΔΕΘ, συμμετείχαν και δεκάδες μελισσοκόμοι που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Νικήτη της Χαλκιδικής.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι αλιείς της Μηχανιώνας οι οποίοι βρίσκονται με τις μηχανότρατές τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου!

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα υπέρ της πρότασης Ε.Ε. για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης
         
     Όπως μεταδίδεται από της Βρυξέλλες, «η Ελληνική πολιτεία, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της, βρίσκεται πάντα δίπλα στον πρωτογενή τομέα». Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, το πρωί.
     Οι απεσταλμένοι των ΜΜΕ υποστήριξαν ότι «ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης Ε.Ε. για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης». Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, «με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν πρόσθετες εκτάσεις για καλλιέργεια, κάτι που θα φέρει περισσότερα έσοδα στους αγρότες». Μάλιστα υπογράμμισε χαρακτηριστικά. «Βρισκόμαστε κοντά στον πρωτογενή τομέα, ώστε στο μέτρο του εφικτού να αντιμετωπίζουμε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών»! Και κατέληξε. «Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύση».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου