ΕΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024








ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

ΗΡΩΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ  6-1!

ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ 

ΕΠΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΤΟΥ ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ ΛΙΓΚ

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής

     Όλοι το παραδέχθηκαν. Ο Ολυμπιακός πήρε με το σπαθί του μια δίκαιη και ιστορική πρόκριση για τις οκτώ ομάδες του Κονφερενς Λιγκ!

     Είναι γεγονός πως ουδεμία ομάδα στην Ευρώπη είχε καταφέρει κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός που είχε χάσει με 4-1 στο «Γεώργιος Καραισκάκης» έκανε το θαύμα. Αυτό που πίστευαν μόνο οι παίκτες, ο προπονητής και όλο το κλαμπ των ερυθρολεύκων! Έτσι το 1-4 του πρώτου αγώνα υπέρ της Μακάμπι Τελ Αβιβ έγινε στη ρεβάνς 1-6 υπέρ του Ολυμπιακού! 

     Ο Ολυμπιακός πήρε παλικαρίσια τη νίκη και έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία όχι μόνο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και του Ευρωπαικου Ποδοσφαίρου! Ψάχνοντας στο αρχείο, στην ιστορία δεν κατάφερα να βρω ομαδα η οποία, μέχρι σήμερα, να έχει δεχθεί τρία γκολ παραπάνω (1-4) να καταφέρνει να γυρίσει το ματς να πηγαίνει στην παράταση και τελικά να κερδίζει με 6-1 και να αποκλείει την Μακάμπι Τελ Αβιβ! 

      ΟΛΟΙ ήταν ήρωες! 

      ΟΛΟΙ έπαιξαν καταπληκτική μπάλα! 

      ΟΛΟΙ έπαιζαν για τον έναν! Και, 

      Ο ΕΝΑΣ για όλους!

      Πρώτοι μάγκες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

ΓΚΟΟΟΛΛΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΚΑΙ 0-1!

     Ήταν το 10 λεπτό και ο Φορτούνης πήρε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ποντένσε, ο οποίος αφού πέρασε δυο αντιπάλους του έπιασε δυνατό συρτό σουτ και η μπάλα αφού κτύπησε στο δοκάρι κατέληξε στα δίκτυα σημειώνοντας το 0-1 για τον Ολυμπιακό!

ΓΚΟΟΟΛΛΛ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ 0-2!!

     Στο 36 λεπτό ο Ποντένσε «έκλεψε» την μπάλα από δυο αντιπαλους τους και με μακρινό σουτ βρήκε τον Φορτούνη λίγο πριν τη σέντρα. Αυτός μα άψογο κοντρόλ προχώρησε και μόνος προ του τερματοφύλακα της Μακάμπι  κάνει το 0-2!!

ΓΚΟΟΟΛΛΛ ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ ΚΑΙ 0-3!!!

     Ο Ποντένσε πρι βρίσκεται σε μεγάλη βραδιά περνά όποιον βρει μπροστά του και κάνει ωραία σέντρα, δίνοντας την ευκαιρία στον Ελ Κααμπί με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 0-3!!!  Με το γκολ αυτό ο Ολυμπιακός έφθασε στην ανατροπή του 4-1 του πρώτου αγώνα ισοφαρίζοντας το σκορ σε 4-4! Νε το σκορ αυτό έληξε και το πρώτο ημίχρονο! 

ΠΕΝΑΛΤΥ ΖΑΧΑΒΙ ΚΑΙ 1-·3

     Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Όμως σε μια αντεπίθεση της Μακάμπι Τελ Αβίβ κέρδισε πέναλτυ, το οποίο μετέτρεψε σα γκολ ο Ζαχαβι στο 56 λεπτό κάνοντας το 1-3!  

ΓΚΟΟΟΛΛΛ ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ 1-4

      Ήταν το 66 λεπτό και με σέντρα Ποντένσε ο Ελ Κααμπί με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-4 ισοφαρίζοντας το σκορ σε 5-5!

       Μέχρι και το 90’ συν τα 5 λεπτά καθυστέρησης ο Ολυμπιακός έφθασε δυο φορές κοντά στο γκολ αλλά από ατυχία η μπάλα έφυγε αουτ!

       Έτσι φθάσαμε στην παράταση. 

ΓΚΟΟΟΛΛΛ ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ ΚΑΙ 1-5!

       Στο 93 λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ πλάγια λίγο έξω από την περιοχή. Το κτύπησε ο Φορτούνης η άμυνα απέκρουσε και ο Γιόβετιτς με δυνατό σουτ έκανε το 1-5! Σκορ μα το οποίο έκανε την πλήρη ανατροπή! 

ΓΚΟΟΟΛΛΛ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ 1-6!

        Ήταν το 103’ και ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή και αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα έκανε παράλληλη σέντρα και ο Ελ Αραμπί με κοντινό πλασαριστό σουτ έκανε το 1-6 για τον Ολυμπιακό!  

      Στα υπόλοιπα λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιξε κοντρόλ ποδόσφαιρο έως και το σφύριγμα της λήξης του αγώνα από τον άψογο Ιταλό διαιτητή και στο τέλος πήρε αυτό που ήθελε και μάλιστα με ανατροπή.

      Μπράβο!

      Και πολλά συγχαρητήρια σε όλους   

     Ο Ισπανός ο Βάσκος προπονητής ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό χωρίς τον βασικό τερματοφύλακα του τη θέση του οποίου πήρε ο Τζολάκης. 

     Κατά τα αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε με όλα του τα αστέρια!

     Η κλήρωση γίνεται σήμερα και τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» θα διεξαχθούν  στις 11 Απριλίου. Ενώ οι ρεβάνς θα γίνουν μια εβδομάδα αργότερα, στις 18 του ίδιου μήνα.

      Οι οκτώ ομάδες των      

     προημιτελικών του Conference 

     League

  • ΠΑΟΚ
  • Βικτόρια Πλζεν
  • Φιορεντίνα
  • Φενέρμπαχτσε
  • Άστον Βίλα
  • Λιλ
  • Ολυμπιακός
  • Μπριζ

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου