ΡΕΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ κ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ!

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024





ΡΕΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ!
      Τον έβλεπα τον καθηγητή Νίκο Φαραντούρη το πρωί στο ΣΚΑΙ στο ΣΗΜΕΡΑ με το Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο όπου μετείχαν ο Άρης Πορτοσάλτες και τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου και δεν το πίστευα! Αυτός ο άνθρωπος που είναι πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, φαίνεται πως είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο καθηγητής δεν πήρε τίποτα πίσω! Είχε επιμονή και δεν δέχθηκε ούτε πως κάνει τουλάχιστον λάθος! 
       Το ιστορικό 
       Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό One το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αρχικά πως «η Ευρωπαία εισαγγελέας είναι μία εγνωσμένου κύρους γυναίκα, την οποία κάποιοι προοσπάθησαν να αποδομήσουν, σαν προσωπικότητα και σαν θεσμό». Και συνέχισε. «Έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία η Λάουρα Κοβέσι» πρόσθεσε ο κ. Φαραντούρης και σε παρατήρηση του δημοσιογράφου «και τι θέλετε; Να ρίξει την κυβέρνηση και στην Ελλάδα;» το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Θα ήταν ευχής έργον θα σας έλεγα… Αν αποκρύπτει σκάνδαλα ναι, αν δεν θέλει να διαλευκάνει υποθέσεις».
        Να πούμε ακόμη πως ακολούθησε η παρατήρηση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνη, ο οποίος συμμετείχε στο ίδιο πάνελ: «Το ξέρετε ότι υπάρχει υπόμνηση του Αρείου Πάγου που λέει στην κ. Κοβέσι να ασχολείσαι με τα της αρμοδιότητάς σου;» με τον κ. Φαραντούρη να απαντά: «Ε και τι σημαίνει αυτό; Ο Άρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η Επανάσταση επικρατεί…».
        Επίσης την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη, ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η ευρωπαία εισαγγελέας». Κι’ακόμη «Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία» σχολίασε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος πρόσθεσε πως «μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου