Τ Ε Λ Ο Σ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


    Θα εφαρμοστεί επιτέλους η εγκύκλιος που είχε φτιάξει η αείμνηστη Μαριέτα Γιαννάκου όταν ήταν υπουργός Παιδείας. 

     Η εγκύκλιος είχε παγώσει για αρκετά χρόνια! Έτσι είδαμε μέσω των κινητών βιοπραγίες και άλλα…καλούδια! 

     Ευτυχώς που ο σημερινός υπουργός Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης ξεπάγωσε και την έφτιαξε την εγκύκλιο έτσι όπως ακριβώς πρέπει με τα σημερινά δεδομένα. 

      Οι ποινές θα είναι αυστηρές. Το υπουργείο Παιδείας απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα αλλά εφαρμόζεται από λίγους μαθητές! 

Πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε πως «θα πρέπει να δούμε το πλαίσιο των συνεπειών». 

      Ας δούμε τώρα τις ποινές σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, «όσοι μαθητές αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, θα τιμωρούνται ακόμα και με οριστική αποβολή από το σχολείο τους. Θα πρόκειται για την αυστηρότερη των ποινών.

     Από εκεί και πέρα, προτού φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο, θα είναι υποχρεωτικό οι μαθητές να παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα κάθε μέρα, στο σχολείο, με την έναρξη του μαθήματος. Οι ποινές εάν κάποιος μαθητής βρεθεί με κινητό, θα είναι από ωριαία αποβολή, ακόμα και ημερήσια, αλλά σε περίπτωση που έχει επαναληφθεί κάτι τέτοιο»!


Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τα κινητά στα σχολεία


     Και τώρα να δούμε που και πως οι μαθητές θα έχουν το κινητό τηλέφωνο. «Μεταξύ άλλων, για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.
  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Εξάλλου, υπάρχει στα σχολεία ο απαραίτητος εξοπλισμός που μπορεί χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας και μόνο υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού»! 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου