ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Πέμπτη 07 Μαρτίου 2024



ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΑΥΡΙΟ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!


      Φαίνεται πως ο υπουργός Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης καθημερινά παρουσιάζει και μια πτυχή του εαυτού του! Έχει δείξει δείγματα μεγάλου πολιτικού.

       Αυτό το απέδειξε και κάρα τη διάρκειας της πρώτης ημέρας του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που συζητείται στην Βουλή. 

        Αύριο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και έξω από την Βουλή θα γίνεται συλλαλητήριο! 

         Για να δούμε τι έγινε κατα τη διάρκεια της συζήτησης, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ. «Με σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την εισαγωγική συζήτηση ανέφερε πως «η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια και το χρόνο να περιμένει στάσιμη» τονίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα οφείλει να κάνει τολμηρά βήματα για τον εκσυχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε η χώρα να ευθυγραμμιστεί με όσα ισχύουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. 

        Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέμειναν στην ανάγκη διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης στον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευση οχυρώνοντας τα επιχειρήματα τους πίσω από τις απαγορεύσεις του άρθρου 16 του Συντάγματος»

         Σε μια κόντρα μεταξύ του κ. Πιερρακάκη και Δουδωνή, ο υπουργός είπε. «Χάρμα οφθαλμών να σας ακούω να διαφωνείτε με Βενιζέλο και Αλιβιζάτο»! Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν οι συγκρούσεις του υπουργού με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η συνομιλία έχει ως εξής. «Κύριε Δουδωνή, ήταν χάρμα οφθαλμών να σας ακούω να διαφωνείτε με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Αλιβιζάτο. Είμαι βέβαιος πως σας άκουγαν και αυτοί» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης σχολιάζοντας την στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο. Και ο κ. υπουργός συνέχισε. 

«Εμείς εδώ διαλέγουμε να εμπιστευτούμε γνωμοδοτήσεις κορυφαίων καθηγητών του Συνταγματικού και του Διοικητικού Δικαίου, έχοντας αντλήσει πάρα πολλά στοιχεία από αυτά που υπήρχαν στις γνωμοδοτήσεις», είπε ο κ. Πιερρακάκης απευθυνόμενος στον κ. Δουδωνή συμπληρώνοντας πως ήταν χάρμα να τον ακούει να διαφωνεί με Βενιζέλο και Αλιβιζάτο. «Απλώς ήθελα να πω πως όταν ο κ. Ανδρουλάκης έλεγε στις 20/12 ότι δεν θα μπούμε εμπόδιο στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ αρκεί το νομοσχέδιο να μην είναι σε βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων γνώριζε και τις συνταγματικές γνωμοδοτήσεις πάνω στις οποίες το νομοσχέδιο βασίζεται», συνέχισε. «Εσείς εδώ, λοιπόν, χρησιμοποιείτε το Σύνταγμα ως φύλλο συκής. Αυτό κάνετε. Αλλά ήταν τελείως αντιληπτό ότι η σημερινή σας τοποθέτηση ερχόταν σε συνέχεια των διαφωνιών που είχατε χθες», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας. 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου