ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ» ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024



Ε, ΟΧΙ!

     Βλέποντας την αφίσα σε προϊδεάζει, καταλαβαίνεις δηλαδή τι πρόκειται να δεις, όσο κι’αν η Γενική Διευθύντρια «χτυπιέται» πως όταν δείτε το ντοκιμαντέρ θα αλλάξετε άποψη. 
     Προσωπικά λοιπόν διαφωνώ με όλα αυτά που θίγουν τα σύμβολα και την πίστη μου. Καλλιτεχνικά η ταινία μπορεί να είναι καλή για τους κουλτουριάρηδες!  
     Η αφίσα είναι ντροπή! 
     Συμφωνώ με τις δηλώσει του Σεβασμιοτάτου (Παναγιότατου για τη Θεσσαλονίκη) Μητροπολίτη Φιλόθεου, αλλά και με την επιστολή που έστειλε στην Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, ότι «στην ορθόδοξη χριστιανική παράδοσή μας η ελευθερία δεν είναι μία ιδέα, αλλά ένα πρόσωπο, που δεν είναι άλλο από το πρόσωπο του Χριστού. Γι’ αυτό η ελευθερία ως συνειδητή επιλογή ζωής προϋποθέτει απαραιτήτως τον σεβασμό και την ευθύνη, τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους Άλλους»! Τονίζει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και προσθέτει. «Σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο ζητούμε και από σας να μη συναινέσετε στο να προσβληθεί η ελεύθερη διάθεση της αγάπης μας για τον Χριστό, την Εκκλησία Του και τα ιερά Πρόσωπα της Πίστης μας, με την ανάρτηση της αφίσας για την διαφήμιση του ντοκιμαντέρ “Αδέσποτα κορμιά”».
       Αφού συμφωνήσω απόλυτα με τον Μητροπολίτη κ. Φιλόθεο, έχω την εντύπωση πως εάν ουδείς είχε ασχοληθεί με την αφίσα, τότε δεν θα υπήρχε τέτοια ζήτηση! Και ίσως το ντοκιμαντέρ το παρακολουθούσαν περίπου είκοσι άτομα! 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου