ΠΟΓΙΕΤ: «ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ»!

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024



ΠΟΓΙΕΤ: «ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ»!

 

         Είναι αλήθεια. Ο Γκουσταβο Πογιετ απέτυχε να οδηγήσει την Εθνική μας σε μια τελική φάση του euro. Κάτι που θα ήταν γι’αυτόν προνόμιο στο βιογραφικό του. Και βεβαίως θα έβαζε το όνομα του δίπλα σε εκείνα του Ότο Ρεχάγκελ του Σάντος και του αείμνηστου Αλκέτας Παναγούλια! 

         Να πούμε πως από την αρχή φοβόταν τα πέναλτυ. Όμως όπως φάνηκε δεν έκανε πάνω σε αυτό ιδιαίτερη προπόνηση! Έτσι ο Ουρουγουανός τεχνικός είδε την ομάδα του να χάνει την πρόκριση στα πέναλτι από την Γεωργία στην Τιφλίδα! Λένε πως αυτή ήταν και η τελευταία του παρουσία στον πάγκο της Ελλάδας αφού σε πέντε ημέρες λήγει το συμβόλαιο του με την ΕΠΟ!

           Αμέσως μετά την ήττα αποκλεισμό ο Πογιέτ μίλησε στη “Nova” για όλα αυτά που στέρησαν από την Ελλάδα την πρόκριση αλλά και για το μέλλον του στην Εθνική μας 

          Σε κάποιο σημείο αναφέρθηκε στις αλλαγές που ήθελε να κάνει αλλά  λόγω των τραυματισμών δεν μπόρεσε τονίζοντας.  

«Μου αρέσει να έχω επίδραση στο παιχνίδι ως προπονητής. Σήμερα είχα τέσσερις από τις έξι αλλαγές μου. Ο Μαυροπάνος έπαιξε με τραυματισμό στο πόδι, ο Μάνταλος επίσης, ο Χατζηδιάκος επίσης. Αρκετοί είχαν θέμα τραυματισμών. Σήμερα δεν έκανα όσα ήθελα στις αλλαγές λόγω των τραυματισμών. Μας έκαναν δύο σουτ, δεν φάγαμε γκολ, αλλά δεν βάλαμε και γκολ. Δεν ήταν γραφτό.»

Αναφερόμενος στον Τάσο Μπακασέτα ο Πογιέτ τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο Μπακασέτας, ο αρχηγός μας, μας έφερε εδώ. Δεν φαντάζεστε πως είναι ο Τάσος αυτή τη στιγμή. Είναι ο τοπ σκόρερ μας και το να χάνει το πρώτο πέναλτι καταλαβαίνετε πως νιώθει. Του είπα: «Μπάκα, δεν είναι δικό σου το φταίξιμο, ο προπονητής ευθύνεται πάντα».

Όταν οι συνάδελφοι τον ρώτησαν «αν θα συνεχίσει στην Εθνική μας» ο Ουρουγουανός προπονητής είπε. «Δεν νομίζω ότι είναι η ώρα. Ήταν ένα προνόμιο για μένα. Όλοι με στήριζαν, δεν μιλάω για τους ανθρώπους της ομάδας, μιλάω για τον λαό στην Γλυφάδα, οπουδήποτε. Ο κόσμος με στήριξε, θέλαμε να το καταφέρουμε για εκείνους αυτούς. Απόψε δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να τα καταφέρουμε. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.»

        Οι συνάδελφοι από τον Αλφα  για τους παίκτες  τονίζοντας «πως αισθάνονται»; 

«Τεράστια λύπη. Οι παίκτες είναι συντετριμμένοι. Δεν είχαμε τύχη για δύο χρόνια. Δεν είχαμε τύχη στις κληρώσεις, δεν κερδίσαμε κάποιο ματς από τύχη. Για τους παίκτες το μόνο που έχω να πω είναι ότι έκαναν τα πάντα.

         Παίξαμε δύο παιχνίδια, δεν δεχθήκαμε γκολ και κάπως δεν πήγαμε στο Euro. Τους ζήτησαμε να δώσουμε τα πάντα και το έκαναν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγές να βοηθήσουμε την ομάδα. Υπήρξαν κίτρινες, τραυματισμοί, κράμπες. Οι τέσσερις αλλαγές έγιναν λόγω τραυματισμών. Ήταν κι αυτός ένας παράγοντας».

         Και για το δικό του μέλλον στην Εθνική μας υποστήριξε ότι «το μήνυμα είναι προνόμιο να ήμουν σε αυτή την ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον. Πέντε μέρες. Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε. Είναι η ώρα να αναλύσουμε, να δούμε τι συνέβη απόψε»! 



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου