ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024





ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!


Σχόλιο Γιώργος Κοντονής

     Αυτό που φοβόταν ο προπονητής της Εθνικής μας ο Πογιέτ δυστυχώς δεν το αποφύγαμε! Η Εθνική μας που ήταν τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όσο και στην παράταση, ανώτερη της Γεωργίας, δεν μπόρεσε να σημειώσει ένα γκολ (όταν οι συνάδελφοι με ρώτησαν «τι βλέπεις» είχα πει πως αρκεί να κερδίσουμε, εστω και…μισό γκολ!) και να νικήσει την Γεωργία, παίρνοντας το εισιτήριο για τα τελικά του euro2024 στη Γερμανία. Έτσι φθάσαμε στη…ρωσική ρουλέτα των πέναλτυ όπου κι’εδώ η τύχη μας γύρισε την πλάτη! Η Γεωργία ευστόχησε σε τέσσερα και η Εθνική μας σε δυο. Ο Μπακασέτας (απέκρουσε ο δίμετρος  τερματοφύλακας της Γεωργίας!) και ο Γιακουμάκης (έστειλε την μπάλα αουτ!) που ήταν οι… «μοιραίοι» παίκτες της Ελλάδος, σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα! 

     Και όμως είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι στην παράταση του αγώνα, όταν στο πρώτο ημίχρονο ο Τσιμίκας με ωραίο κτύπημα κόρνερ έστειλε συστημένη την μπάλα στον Μαυροπάνο, που με κεφαλιά της έδωσε γραμμή προς την εστία της Γεωργίας! Αυτή όμως άλλαξε πορεία και…τράνταξε το δοκάρι! Βέβαια είχαμε κι’άλλες στιγμές που θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη! Σταθήκαμε επαναλαμβάνω άτυχοι! Είχαμε κατοχή μπάλας 64%! Αλλά όπως έχουμε πει στο ποδόσφαιρο μετράει το γκολ!

     Μετά από δέκα (10) χρόνια παίζαμε σε εναν αγώνα,   που τον ονομάσαμε «ο τελικός των τελικών»,   τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό και μάλιστα σε μια ιστορική στιγμή γιατί εφέτος συμπληρώθηκαν είκοσι (20) χρόνια από την κατάκτηση του euro2004 της Πορτογαλίας! Και για εμάς η πρόκριση είχε ιδιαίτερη σημασία! Δυστυχώς όμως το όνειρο έμεινε ανεκπλήρωτο!

     Εκείνο που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι το γεγονός πως από το euro2024 ίσως η μοναδική Εθνική από τη Βαλκανική Χερσόνησο που θα απουσιάζει θα είναι η δική μας! Ακόμη και η Αλβανία θα είναι παρούσα στη Γερμανία! Ενώ εμείς για μια ακόμη φορά «πήγαμε στη βρύση και νερό δεν ήπιαμε»! Και οι ευθύνες (δεν είναι η ώρα για να τις αποδώσουμε…) είναι πολλές και για πολλούς! Με πρώτη την ΕΠΟ! 

     Οι μόνοι που δεν έχουν ευθύνη είναι οι παίκτες που τα έδωσαν όλα. Που με ηρωική προσπάθεια έφθασαν κοντά στη νίκη, αλλά όπως είπαμε η τύχη μας γύρισε την πλάτη.

      Στα Ελληνόπουλα που έπαιξαν με σθένος και αυταπάρνηση λέμε. Δεν πειράζει! Ψηλά το κεφάλι! 

      Και για την ιστορία να πούμε πως, για πρώτη φορά η Γεωργία μετέχει σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Σε ένα euro! Και φυσικά το πανηγύρισαν και το πανηγυρίζουν δεόντως…

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου