ΟΧΙ ΒΙΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024







ΕΙΜΕΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ!

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!

     Από την αρχή θέλω να το ξεκαθαρίσω. 

     Είμαι κατά της βίας από όπου κι’αν προέρχεται. 

     Βέβαια υπάρχουν κάποιοι τύποι που προκαλούν! Όπως προκαλεί και ο Σταφανις Κασσελάκης με τις δηλώσεις του. 

    «Είμαστε οι περισσότεροι (;) 

       Είμαστε στο φως (;)»! 

      Τόνισε. 

      Αλήθεια τι σημαίνουν αυτά που δήλωσε ο Κασσελάκης; 

      Μήπως μπορεί να  μας τα κάνει…λιανά;

      Ας δούμε τι λέει το ρεπορτάζ στις εφημερίδες. «Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από τον κινηματογράφο “Ολύμπιον”, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

     Τα συγκεκριμένα άτομα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο και τη Δώρα Αυγέρη. Άμεσα παρενέβη αξιωματικός που βρισκόταν στην είσοδο του Ολύμπιον με αποτέλεσμα να επιτεθούν σε βάρος του»!

      Στο ρεπορτάζ αναφέρεται και ο τραυματισμός ενός αστυνομικού. 

   «Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας από τους επιτιθέμενους χτύπησε στο πρόσωπο τον αστυνομικό με το κράνος που κρατούσε. 

      Στο “Ολύμπιον” έσπευσε όχημα ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στον αστυνομικό. Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 424 ΓΣΝΕ».

      Για την επίθεση στους τράνς οι εφημερίδες γράφουν. 

    «Άγνωστοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο queer ατόμων χθες στη Θεσσαλονίκη, αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Στεφάνου Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στον κινηματογράφο “Ολύμπιον”.

      Επίθεση δέχθηκαν δύο τρανς άτομα από ομάδα νεαρών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου. Τους πέταξαν μπουκάλια και τους έφτυσαν.

     Ένα σοκαριστικό επεισόδιο βίας σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου δύο τρανς άτομα δέχθηκαν επίθεση από μεγάλη ομάδα νεαρών ατόμων.

    Συγκεκριμένα, το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι νεαροί αντάλλαξαν ύβρεις με τα τρανς άτομα. Στη συνέχεια άρχισαν να τους πετούν μπουκάλια, ενώ κάποιοι τους έφτυσαν.

     Τα θύματα της επίθεσης μπήκαν στο εσωτερικό ενός εστιατορίου για να προστατευθούν και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

     Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 24 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι, με τον νεότερο να είναι 14 ετών. 

Οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπόθεση η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας»! 




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου