ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Παρασκευή 08 Μαρτίου 2024



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 

     Προσωπικά εορτάζω την γυναίκα ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ. 

     Στην οικογένεια μου έχω εξι γυναίκες. Η γυναίκα μου, οι δυο κόρες μου και οι τρεις εγγονές μου.

     Αγαπώ λοιπόν την γυναίκα. Τη σέβομαι. Την περιποιούμαι. Την προστατεύω. Και φυσικά θέλω να νιώθει ανεξάρτητη και ίση με εμένα. 

     Και ολως λένε ΟΛΕΣ με μια φωνή το έχω καταφέρει.

     Έτσι νιώθω και είμαι χαρούμενος.

     Ας δούμε τωρα κάποια ιστορικά για την γυναίκα 

   «Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκαςεορτάζεται στις 8 Μαρτιου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.  Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας». Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη. Την Βρετανία, την Αγγλία»!

     Να πουμε πως «η πρώτη τήρηση της "Ημέρας της Γυναίκας", ονομαζόταν «Εθνική Ημέρα της Γυναίκας» και πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη, όπου διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής [3] κατόπιν εισήγησης της Τερεζας Μαλκίελ. Αν και υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η μέρα γιόρταζε τη διαμαρτυρία των εργατριών στην κατασκευή ενδυμάτων στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου του 1857, οι ερευνητές τους καταρρίπτουν ως μύθο.

     Τα Ηνωμένες Έθνη ξεκίνησαν να γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Διεθνές Γυναικείο Έτος του 1975. Το 1977, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε τα κράτη μέλη να ανακηρύξουν την 8η Μαρτίου ως Ημέρα του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών και την παγκόσμια ειρήνη»

       Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες 



0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου