ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ «Σ» ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΜΠΡΙΖ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Τετάρτη 03 Απριλίου 2024ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ «Σ» ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ 

ΣΤΟ ΠΑΜΠΡΙΖ ΤΩΝ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ;


      Το είδα σε ένα αυτοκίνητο και το προσπέρασα έτσι…

      Το είδα δεύτερη φορά και μου έκανε εντύπωση. 

       Και όταν το είδα σε πολλά αυτοκίνητα αναρωτήθηκα τι είναι και τι σημαίνει αυτό; 

       Έτσι έψαξα το θέμα και έμαθα πως η κατηγορία οδηγών υποχρεούνται να τοποθετήσουν στο πίσω παρμπρίζ το κεφαλαίο γράμμα «Σ» από ένα νέο νόμο! 

        Αυτός ο νέος νόμος που ψηφίστηκε, αλλάζει το πλαίσιο της εκπαίδευσης, της θεωρητικής εξέτασης και της πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης! 

        Το γράμμα Σ αντί του Ν που είναι κολλημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και που έχει γίνει Viral  στο tik tok.com  τι σημαίνει τελικά; Στην ουσία είναι μια προσωρινή άδεια οδήγησης όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία στους δρόμους εντός της Περιφερειακής Ενότητας που κατοικεί ο οδηγός, μόνο με την παρουσία συνοδού, ενώ συγκεκριμένα για την Αττική η κυκλοφορία επιτρέπεται ενός των ορίων της Περιφέρειας.

         Να πούμε πως ο συνοδός θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του και να έχει στην κατοχή του άδεια οδήγησης για τουλάχιστον 5 έτη. Την ίδια στιγμή η συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών είναι υποχρεωμένοι κατά τη μετακίνησή τους να έχουν τοποθετήσει στο πίσω παρμπρίζ το γράμμα «Σ» (από το συνοδός) σε μαύρο χρώμα, εκτυπωμένο σε λευκή επιφάνεια και σε διαστάσεις 12 x 15 cm.

        Να προσθέσουμε πως το διακριτικό σήμα τοποθετείται στη δεξιά άκρη της εσωτερικής πλευράς του πίσω παραθύρου του οχήματος, με τέτοιο τρόπο, ώστε να διακρίνεται με ευχέρεια από τους οδηγούς των οχημάτων που ακολουθούν.

         Τέλος να θυμίσουμε πως με τη συμπλήρωση της ηλικίας των 18 ετών, ανεξαρτήτως αν εξακολουθεί να επιβαίνει ή όχι συνοδός στο όχημα, αφαιρείται το διακριτικό σήμα «Σ» και τοποθετείται το γνωστό σε όλους «Ν».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου