ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ!

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ, ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ!

     Είναι αλήθεια.
     Υπάρχουν παραβάσεις του ΚΟΚ που δεν κοστίζουν μόνο πολλά λεφτά, αλλά ζωές! Μάλιστα κάποιες παραβάσεις κοστίζουν 700 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος!
     Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μεγάλο λάθος που κάνουν όχι ένας ή εκατό, αλλά χιλιάδες οδηγοί και όπως πολλοί λένε για μια συνήθεια που μπορεί να αποτελέσουν αιτία πρόκληση σοβαρού τροχαίου και επομένως τιμωρούνται  με εξουθενωτικό πρόστιμο!
     Θα πρέπει να πούμε πως «με σύνεση οφείλουν να κινούνται όσοι βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ώστε να συνυπάρχουν ομαλά με τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και να μην στήνουν παγίδες θανάτου στους υπόλοιπους χρήστες».
     Ακόμη να προσθέσουμε πως «οι κανόνες που διέπουν την οδηγική μας συμπεριφορά αναφέρονται αναλυτικά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στον οποίο καλό είναι να ανατρέχουμε προκειμένου να «φρεσκάρουμε» τις γνώσεις μας».
     Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι «αναμφίβολα, δεν χρειάζεται να καταφύγουμε στον ΚΟΚ προκειμένου να γνωρίζουμε ότι κάποιες ενέργειες πίσω από το τιμόνι απαγορεύονται, μιας και μπορεί να αποτελέσουν αιτία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Παρ’ όλα αυτά, ίσως υπάρχουν κάποια λάθη, τα οποία ενώ εμείς τα θεωρούμε… πταίσματα, τιμωρούνται με εξουθενωτικό πρόστιμο και οδηγούν στην αφαίρεση του διπλώματός μας»!
     Υπάρχει και λίστα, που «σε αυτή τη λίστα συγκαταλέγεται η συνήθεια χιλιάδων οδηγών να ελίσσονται ανάμεσα στα υπόλοιπα οχήματα. Πόσες φορές έχουμε παρατηρήσει σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας -είτε σε κάποια λεωφόρο όπως Κηφισός, είτε σε αυτοκινητοδρόμους- κάποιους οδηγούς που, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο ή να ικανοποιήσουν τις «άγριες» ορέξεις τους, ελίσσονται διαρκώς ανάμεσα στα υπόλοιπα οχήματα, εγκαταλείποντας με αυθαίρετο τρόπο τη λωρίδα τους, και προσπερνώντας όπως τους κάνει κέφι; Αδιαμφισβήτητα, εκείνη τη στιγμή κατακλυζόμαστε από αρκετές απορίες σχετικά με το λόγο που αυτός ο οδηγός θέτει ευατόν και λοιπούς σε κίνδυνο, και διερωτόμαστε πώς γίνεται να περιφρονεί ανερυθρίαστα κάθε έννοια οδικής ασφάλειας».
     Τι θα γίνει όμως με τους «ασυνείδητους οδηγούς οι οποίοι εάν υιοθετούσαν μια πιο συνετή συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι εφόσον γνώριζαν ότι σύμφωνα με το άρθρο 21 («Κανόνες για τους ελιγμούς των οχημάτων») «Αυτός που επιχειρεί στην οδό συνεχείς ή διακεκομμένους ελιγμούς και κίνηση που εγκυμονεί κίνδυνο για τους λοιπούς χρήστες της οδού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για τριάντα 30 ημέρες»!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου