ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ »!

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024





ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.
«ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 
ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ»!

     Για την ενδοσχολική βία ο πρωθυπουργός Κυριάκος α Μητσοτάκης μαζί με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη παρέστη στο 3 Γυμνάσιο Πολιχνης. Ο πρωθυπουργός νίκησε με τα παιδιά που είχαν πολλά να τον ρωτήσουν! Ακόμη ο υπουργός της Παιδείας έδωσε πολλά παραδείγματα καταστολής! 
    «Εχει μεγάλη σημασία τα παιδιά να αισθάνονται την άνεση, να συζητούν αυτό που συμβαίνει…» τόνισε ο πρωθυπουργός που απάντησε στα ερωτήματα των μαθητών για τα δικά του χρόνια και γι’αυτά των παιδιών του!

      Για να δούμε τι λέει το ρεπορτάζ 
   «Η πλατφόρμα καταγγελιών είναι ένα πρόσθετο εργαλείο», εξήγησε απαντώντας σε επόμενη ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει το συγκεκριμένο μέτρο. «Έχει μεγάλη σημασία τα παιδιά να αισθάνονται την άνεση να συζητούν αυτό που συμβαίνει» εστιάζοντας στην σημασία του φιλικού περιβάλλοντος των παιδιών.
      Οι μαθητές αναφέρθηκαν στα δικά τους βιώματα γύρω από τον σχολικό εκφοβισμό ενώ στο κοινωνικό φαινόμενο αναφέρθηκε και ο διευθυντής του σχολείου. Στη συζήτηση που είχαν με τον πρωθυπουργό οι μαθητές του υπέβαλαν ερωτήσεις με την πρώτη να είναι αν αντιμετώπισε ο ίδιος κάποιο περιστατικό εκφοβισμού στο σχολείο. «Μου πετούσαν και μένα την τσάντα από το παράθυρο» απάντησε ο πρωθυπουργός ενώ εστίασε σε θέματα που εξελίχθηκαν τα τελευταία χρόνια όπως της ψυχικής υγείας που οι μαθητές της γενιάς του δεν είχαν καμία ενημέρωση, κάτι που πλέον υπάρχει και προέτρεψε τα παιδιά να μιλάνε όπου αισθάνονται σιγουριά. 
     Σε διάλογο που είχε με μαθητές και τον διευθυντή του σχολείου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προβληματίζει την κυβέρνηση τόσο η έξαρση του φαινομένου όσο και η ένταση του. «Δεν κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί», ανέφερε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι το πρώτο βήμα είναι να μιλήσει κανείς. «Η διαδικτυακή πλατφόρμα μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε το περιστατικό και να παρέμβουμε με εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας. Η επιτυχία θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης των καταγγελιών», σημείωσε μεταξύ άλλων»! 




0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου