ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΤΑ ΜΜΜ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Ν. Τρίτη 30 Απριλίου 2024



ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 
ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! 

     Τίποτα αύριο δεν είναι όπως σήμερα! 
     Η Πρωτομαγιά αν και επίσημα λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα έχει μετατεθεί για μετά τις εορτές, η ΓΣΕΕ και άλλες Συνδικαλίστηκες Ομοσπονδίες πήραν αποφάσεις και θα απεργήσουν αύριο Τετάρτη ανήμερα την Πρωτομαγιά! 
     Συγκεκριμένα  χειρόφρενο έχουν τραβήξει για αύριο Πρωτομαγιά τα ΜΜΜ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, λοιπόν ΑΠΕΡΓΟΥΝ συμμετέχοντας στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ.
     Ειδικότερα, απεργούν τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή μετρό, τραμ και ηλεκτρικός.
     Ακόμη απεργεί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ που διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, διαχρονικά.
      Είναι αλήθεια η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εργαζόμενους και συνταξιούχους αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση διαβίωσης, να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, να παλεύουν για τα αυτονόητα καθώς θίγονται κατακτήσεις χρόνων, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Γι’ αυτό όλοι μας καλούμαστε να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την πάλη μας για αξιοπρέπεια, ισότητα, για μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια, χωρίς ακρίβεια, με σεβασμό στην υγεία, στην παιδεία, στα κοινωνικο-ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στο εισόδημά μας, στις κατακτήσεις μας. Να σταματήσει πια η φτωχοποίηση των εργαζομένων. Ως εργαζόμενοι θ’ αγωνιστούμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ενάντια στις εφαρμοζόμενες επιδοματικές πολιτικές.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 
   
     Δεμένα στα λιμάνια θα είναι την Πρωτομαγιά τα πλοία. Και αυτό γιατί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε, τη συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.
Η απεργία που αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά θα αρχίσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 1-5-2024, και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου