Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024





ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ!

     Με συγκίνηση παρακολούθησα από την τηλεόραση την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ιστορικό ιερό ναό της Φανερωμένης στην Λευκάδα ανήμερα του Αγίου Πνεύνατος! 
     Φανταστείτε πως δεν ήθελα να χάσω δευτερόλεπτο από δην ζωντανή μετάδοση της ΕΡΤ. 
     Όπως διαβάζω σε εκκλησιαστικό σάιτ η «Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Ιουνίου 2024, της Σύναξης της Θαυματουργού Εικόνας, της Υπεραγίας Θεοτόκου της Πεφανερωμένης, της προστάτιδος των απανταχού της γης Λευκαδίων στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Λευκάδα».
     Στο ρεπορτάζ διαβάζουμε ακόμη. «Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Άρτης κ. Καλλίνικος και Μαρωνείας κ. Παντελεήμων.
     Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο καλωσόρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος με εγκάρδιους και εγκωμιαστικούς λόγους.
     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία πέριξ της Ιεράς Μονής, παρουσία των τοπικών αρχών, βουλευτών, εκπροσώπων τοπικών φορέων και εκατοντάδων πιστών.
     Τέλος, σε ανάμνηση της επίσκεψης στην Ιερά Μονή ο Παναγιώτατος φύτεψε μία ελιά…»

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου