ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΟΒΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…»!

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024



ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΟΒΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…»! 


     Η πολυσυζητημένη παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττακη έγινε στο Πολεμικό Μουσείο. 

     Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί μίλησαν και είπαν πολλά. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι στις ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία έλαβε το χειρότερο ποσοστό αριθμού ψήφων σε εκλογές μετά την μεταπολίτευση, σημειώνοντας:

«Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες. Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη. Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι, αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη περί αποιδεολογικοποίησης.

     Σε ένα άλλο σημείο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός. «Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος» είπε, μιλώντας για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα είπε: «Η τελευταία δημόσια εμφάνισή μου ήταν στη Βουλή, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων. Είχα τότε πει: “Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα…
Και από την κοινωνία…”Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο, αναρωτιέμαι εάν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν λίγες ημέρες στη Βουλή. Εάν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος !»

     Και ακόμη τόνισε,

   «Η ΝΔ είχε πάντα πόρτες ανοιχτές, αλλά όχι ιδεολογικά αφύλαχτες. Άλλο η διεύρυνση, άλλο η μετάλλαξη. Και καλό θα είναι να αναρωτηθούν ορισμένοι, αν για το ιστορικά αυτό αρνητικό αποτέλεσμα του δεξιού μπλοκ ευθύνεται η αντίληψη περί αποιδεολογικοποίησης».

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου