ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΑ… «ΥΠΟΥΛΟ» ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ!

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024



ΡΑΔΙΟ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ     ΙΣΤΟΡΙΑ     ΕΝΑ… «ΥΠΟΥΛΟ» ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ!

               Σιγά τη δυσκολία; Μου είπε κάποτε ένας 
               αριστος καθηγητής φιλολογίας από τους 
               καλύτερους του Πανεπιστημίου της 
               Αθήνας τον οποίο είχα Γυμνασιάρχη, όταν
               ύστερα από κάποια χρόνια βρεθήκαμε και      
               του μίλαγα για το σεβασμό και το πόσο 
               δύσκολα ήταν και είναι το μικρόφωνο!

«ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ»

     Με αφορμή θέματα προβλήματα του Πανεπιστημίου της Αθήνας κάλεσα τον καθηγητή που είχε γίνει εν τω μεταξύ Πρύτανης και δικό μου Γυμνασιάρχη τον Κ. Μερεντίτη,  στην εκπομπή μου στο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ ΕΡΑ.
     Ήρθε νωρίς στο studio (ζωντανή η εκπομπή) και νικήσαμε αρκετά για όλα τα θέματα. 
     Όλα καλά μονολόγησα.
     Η ώρα έφθασε και μπήκαμε στo studio. Το πράσινο φως άναψε. Το σήμα ξεκίνησε και σε περίπου τριάντα δευτερόλεπτα άναψε το κόκκινο με την λέξη ΕΚΠΟΜΠΗ! 
    «Καληνερα σας κυρίες και κύριοι. Σηνερα είναι Δευτέρα…» είπα παρουσιάζοντας τα διαδικαστικά. 
    «Σήμερα έχω χαρά και είναι τιμή για εμένα, γιατί φιλοξενώ τον Γυμνασιάρχη μου, που σήμερα είναι πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο οποίος μας έμαθε γράμματα… Κύριε Γυμνασιάρχα, κύριε πρύτανη σας ευχαριστώ… Ασφαλώς είσαστε καλύτερα στο πανεπιστήμιο από ότι στο Γυμνάσιο;» Ρώτησα. Και φυσικά περίμενα απάντηση. Πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνω την ερώτηση μου. Μάταια όμως περίμενα… ο Γυμνασιάρχης μου παρέμεινε με το στόμα ερμητικά κλειστό. Πήρε την καταπάτηση στα χέρια μοφ καη αφού είπα κάποια πράγματα για το τι μας…περίμενε εκείνη την ημέρα…και έδωσα έδωσα πάσα για διαφημίσεις!
   —Καλά τι έπαθες; Ρώτησα.
   —Μόλις είδα το κόκκινο και την λέξη εκπομπή με έπιασε μια αναστάτωση. Τα έχασα. Έπαθα γλωσσοδέτη! Προσπαθούσα αλλά δεν έβγαιναν οι λέξεις! Απάντησε. Και συνέχισε. «Τώρα βλέπω την αγωνία σου. Τώρα  καταλαβαίνω το πόσο δύσκολο είναι το μικτοφωνο…, που μπορεί να σε βγάλει νοκ αουτ χωρίς να το καταλάβεις…»!
     Πρέπει να σας πω πως μετά το σοκ ο Γυμνασιάρχης μου ήταν εντυπωσιακός και απάντησε ζωντανά σε όλα τα ερωτήματα των ακροατών! 
      Σεβασμός και μάλιστα μεγάλος μπροστά στο μικρόφωνο. Είναι η συμβολή μου σε ολες και ολους τιυς συναδέλφους. Το μικρόφωνο δεν είναι παίξε  γέλασε, εάν θέλετε να πάτε μπροστά.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου