ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024



ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ 
     Με τον π. Χρήστο Μαρούδα η φιλία μας δεν είναι μόνο επειδή είμαστε από την Ζάκυνθο. Όχι γίνανε καλοί φίλοι από την ημέρα που επικοινώνησα μαζί του για να μιλήσω με τον Μακαριστό Μητροπολίτη τον εκ Ζακύνθου Σεβασμιοτατο Παντελεήμονα. 
     Ο Μακαριστός βάπτισε την μεγάλη εγγονή μου Ελένη  -  Ελεάνα την κόρη της μεγάλης κόρης μου Λεμονιά-Λέμυ. 
     Και από εκείνη την ημέρα άρχισε μια ξεχωριστή φιλία.  
     Να ευχαριστήσω τον π. Χρήστο που σήμερα με την ανάρτηση του αυτή με γύρισε περίπου 25 χρόνια πίσω. 
Γιώργος Κοντονής


2 Ιουλίου 2014. 
Δέκα χρόνια πριν και η ψυχή σου πέταξε προς την ουράνια Πατρίδα μας, "ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη ου στεναγμός αλλά ζωή ατελεύτητος".
Γεύτηκες δόξες και τιμές στην επίγεια ζωή σου, Πατέρα, αλλ'  έμελλε να νοιώσεις την πικρία, την υποκρισία, την αγνωμοσύνη σε υπέρτατο βαθμό.
Σε έσυραν στα κοσμικά δικαστήρια άνθρωποι δήθεν αφιερωμένοι στο Θεό,  σε "λιθοβόλησαν"  και κατόρθωσαν να σε "σταυρώσουν", οδηγώντας σε στη φυλακή και στο διασυρμό!
Όμως, όλοι εμείς, τα πνευματικά σου παιδιά, που γνωρίσαμε τον επίσκοπο Παντελεήμονα από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι τα χρόνια της ωριμότητάς μας, ζήσαμε και βιώσαμε την ανεξικακία σου, τη συγχωρητικότητα ακόμα και για τους διώκτες σου, την ευγένεια, την δοτικότητα, το νοιάξιμο για όλους κ για όλα, τη προσφορά, την πνευματική πατρότητα στο μεγαλείο της.
Και επέτρεψε ο Θεός να νοιώσουμε το ύψος της ανεξικακίας σου κ του ψυχικού μεγαλείου σου, όχι τις ημέρες της δόξας, της επισκοπικής "εξουσίας" σου, τότε που όλοι έκυπταν δουλικά τον αυχένα τους μπροστά σου, αλλά στο κελί της φυλακής και στο "κελί" της απομόνωσης και της λήθης από "συνεπισκόπους" σου κ πολλαπλώς ευεργετημένους από σένα.
Το πρόσωπό σου όμως, Πατέρα, την ημέρα που προσευχητικά σε προπέμψαμε, "έλεγε" πάρα πολλά...!
Ο Θεός, "ο ετάζων καρδίας και νεφρούς" γνωρίζει καλύτερα απ' όλους πού είσαι και πώς είσαι....!
Και επειδή ένα "μνήσθητι" έσωσε τον ληστή τον επί του Σταυρού και τον κατέστησε Άγιο, δια χειλέων του ίδιου του Σωτήρα Χριστού, ας είσαι, Πατέρα, εσύ στη λήθη μεν των ανθρώπων αλλά στη μνήμη του Θεού και ας αφήσουμε τους ανθρώπους να φτιάχνουν αγίους...!
Παντελεήμονος Μητροπολίτου Αττικής του από Ζακύνθου αιωνία η μνήμη!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου