ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΘΟΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ»!

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΘΟΣ 
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ»!

             «Για μένα η θάλασσα, η ναυτιλία, η 
               ναυτιλιακή βιομηχανία δεν ήταν ποτέ 
               απλώς μια δουλειά ή μία επιχειρηματική 
               ευκαιρία, είναι ένα πάθος και μια πολύ           
               μεγάλη αγάπη, και στη ζωή δεν υπάρχει 
               τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να 
               ακολουθείς το πάθος σου σε όλη τη 
               διαδρομή».
     Αυτά τόνισε ο μεγαλοεφοπλιστής μαγαλοεπιχειρηματίας ιδιοκτητης του Ολυμπιακού και του MEGA ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος πρόεδρος αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης 
Για πρώτη φορά η τελετή αποφοίτησης της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης είχε ελληνικό χρώμα.
Είναι η μια παράδοση που κρατάει εδώ και 133 χρόνια. Η φετινή, όμως, τελετή αποφοίτησης της Ναυτικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης είχε για πρώτη φορά ελληνικό χρώμα.
Μεγάλες τιμές για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και ιδιοκτητης του MEGA CHANNEL ο οποίος αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ στη Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης! 
     Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια μιας λαμπερής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό πανεπιστήμιο. Μιλώντας τόνισε χαρακτηριστικά.
«Έχω την τιμή να λαμβάνω αυτό το διδακτορικό από την καλύτερη ναυτική ακαδημία. Σπούδασα Διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, αλλά η ναυτιλία ήταν πάντα το πάθος μου.
Για πολλούς από εμάς στην Ελλάδα η θάλασσα είναι η χαρά μας, η ζωή μας και είμαστε πολύ κοντά της. Είναι μια μικρή χώρα στη Μεσόγειο, αλλά αυτή η μικρή χώρα έχει το μεγαλύτερο εμπορικό ναυτικό στον κόσμο.
Για μένα η θάλασσα, η ναυτιλία, η ναυτιλιακή βιομηχανία δεν ήταν ποτέ απλώς μια δουλειά ή μία επιχειρηματική ευκαιρία, είναι ένα πάθος και μια πολύ μεγάλη αγάπη, και στη ζωή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μπορείς να ακολουθείς το πάθος σου σε όλη τη διαδρομή».
     Να τονίσουμε πως κατά την έναρξη της τελετής η μπάντα της Ακαδημίας παιάνισε τον ελληνικό εθνικό ύμνο προς τιμήν του κ. Μαρινάκη, ο οποίος ήταν ο μόνος μη Αμερικανός πολίτης μεταξύ των τιμώμενων προσώπων.
     Κατά τη διάρκεια της ιστορικής εκδήλωσης μίλησε στην κάμερα του MEGA ο πρόεδρος της Ναυτική Ακαδημίας και εξήρε τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στη παγκόσμια ναυτιλία. Τόνισε συγκεκριμένα. 
    «Θα έλεγα ότι όλοι γνωρίζουμε ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι μια παγκόσμια βιομηχανία και νομίζω ότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι στο επίκεντρο αυτής βρίσκεται η Ελλάδα. Είναι τιμή μας που μπορέσαμε να γνωριστούμε και τελικά να βραβεύσουμε τον κ. Μαρινάκη για όλα όσα εκπροσωπεί για το έθνος της Ελλάδας και πραγματικά για ολόκληρη την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα». Αυτά δήλωσε ο Ναύαρχος Francis Mcdonald και πρόεδρος Ναυτικής Ακαδημίας
     Να προσθέσουμε πως μαζί με τον κύριο Μαρινάκη αναγορευτήκαν Επίτιμοι Διδάκτορες τρεις ακόμα σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων.
«Αγαπώ απόλυτα τη ναυτική ακαδημία της Μασαχουσέτης, βρίσκομαι μπροστά σας ως ζωντανή απόδειξη της δέσμευσης που αναλαμβάνει η πολιτεία μας απέναντι στη τριτοβάθμια εκπαίδευση», δήλωσε ο πολιτειακός γερουσιαστής, Michael Rodrigues.
    «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να είμαι μαζί σας στην τάξη τoυ 24’ αυτή την ιδιαίτερη ημέρα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Nucor.
     Η Ακαδημία της Μασαχουσέτης γιόρτασε την αποφοίτησή των σπουδαστών με τον ιδιαίτερο τρόπο που επιβάλουν οι παραδόσεις της, ατενίζοντας όμως ένα μέλλον με περισσότερες διεθνείς συνεργασίες με χώρες όπως η Ελλάδα που πρωταγωνιστούν στο στερέωμα της παγκόσμιας ναυτιλίας.

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου