Μακάρι ο Θεός να με βγάλει ψεύτη!

·         Η ζωή μας αλλάζει!
-…Για νέο μας το λες;
·         Όχι! Είναι γνωστό…
·         Τότε;

-…Να …προβλέπω…

·         Ωπα και …Κάλχας (ο μάντης!  ) Ο Κοντονής! Μπράβο ρεεεε!
·         Καλά …Κορόιδεψε εσύ …
·         Χμ! Μα είναι πράγματα αυτά που λές… και γράφεις! Οχι σε ερωτώ.. Είναι πράγματα ;
- …Είτε το θέλεις είτε όχι ρε Μπάμπη, αυτή είναι η πραγματικότητα και ΔΕΝ πρόκειται να…διαφοροποιηθεί! Και αυτό γιατί …
-…Κοίτα ρε που πήρε το σοβαρό του!
·         Μάγκα μου έρχονται δύσκολες μέρες…
·         Περισσότερο απ’ ότι είναι;
·         Ασφαλώς ναι! Έρχονται ημέρες… μαύρες στην κυριολεξία! Ημέρες που θα θυμίζουν εκείνες της κατοχής! Και ίσως ακόμα πιο σκοτεινές!
·         Για λέγε τι… προβλέπεις; (το λέει με ειρωνεία ο φίλος μου)
·         Κατ ‘αρχάς κόψε αυτό το ύφος γιατί ΔΕΝ σε παίρνει παλιό Γορτύνιε! Εντάξει; Και μάθε επιτέλους να ακούς πρώτα και ύστερα να βγάζεις τα συμπεράσματά σου …
·         Καλά ντε!...Δεν σε είπαμε και …
-…Ελαααα…Τελείωνε !
·         Μάλιστα!
-…Λοιπόν αγαπητέ μου έρχονται πιο δυσάρεστες ημέρες και εξηγούμαι …
-…Εγώ ακούω!
- …Είναι καθοδόν τα… κουπόνια!!!
-…Τι πράγμα; (το …υφάκι του Μπάμπη πήγε πλέον …περίπατο!!!)
·         Ναι έρχονται τα …κουπόνια! Για την ακρίβεια μπαίνουν  στη ζωή μας και μάλιστα για τα καλά!!!
·         Ειλικρινά ΔΕΝ καταλαβαίνω… Που το πας;
-…Mα πηγαίνει μόνο το υ το πράγμα! Οπως φαίνεται από εδώ και μετά …Σε λίγο καιρό… Σε ένα χρόνο… Σε δύο… ΔΕΝ έχει καμιά σημασία αυτό. Σε λίγο χρονικό διάστημα λοιπόν..
·         Τι θα γίνει ρε παιδί μου! Λέγε και με…. έσκασες!
·         Χμ!! Σε λίγο θα πληρώνεσαι με …κουπόνια !
·         Τι είπες;
-…Εσύ τι άκουσες! Σε λίγο λοιπόν αντί για μισθό ή για σύνταξη , θα μας δίνουν κουπόνια !!!Με αυτά θα μπορούμε να πηγαίνουμε στα διάφορα μέρη όπου μοιράζονται συσσίτια(!)ή διάφορα άλλα προϊόντα (!) ή ρούχα!!
Με αυτά (τα κουπόνια ρεεεε!) θα κάνουμε ΟΛΕΣ τις συναλλαγές μας! Θα δίνεις ή θα δείχνεις ένα κουπόνι και θα μπαίνεις στο Μετρό…, το λεωφορείο…, το τρόλευ…, το τραίνο…, το αεροπλάνο…, το πλοίο… και γενικά παντού θα …κυριαρχεί το… κουπόνι!!! «Άστο κάτω!
Αυτό κάνει ΔΕΚΑ κουπόνια κυρία μου …”θα λέει ο καταστηματάρχης !”Πόσα κουπόνια βενζίνη θέλεις;” θα μας ρωτάει ο βενζινοπώλης !<<Είναι τρία κουπόνια παραπάνω!Να τα… κρατήσω;>> Θα μας λέει ο κρεοπώλης!
<< Ρε τους που…ες μου έκοψαν είκοσι κουπόνια από το μισθό μου !>> Θα ακούς να διαμαρτύρεται κάποιος και να συμπληρώνει ο άλλος «εμένα μου κράτησαν δεκαπέντε κουπόνια από τη σύνταξή μου»!!!! κατάλαβες φιλαράκι τι μας περιμένει;
·         Eεε; Ναι! (είπε ο Μπάμπης με φωνή που μόλις και μετά βίας …έβγαινε!)
·         Δυστυχώς έρχονται μαύρες ημέρες για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ! Και μακάρι ο Θεός να με βγάλει ψεύτη!! Μακάρι !..


1 σχόλιο:

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΙΚΟΙ) ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ; ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ; ΜΕ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΨΕΛΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΨΕΛΙΖΩΝ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΑ.Ι.ΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΝΑ ΑΝΤΗΧΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ MEDIA ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ. ΘΑ Τ' ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΛΕΧΘΕΝΤΑ, Κε ΚΟΝΤΟΝΗ, ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΑΚΡΑΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ & ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΑΠΟΓΟΝΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!
    ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ -ΑΠΛΩΣ- ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΤΙ ΤΟ 2012 ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ.ΩΙΜΕ!!! (ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΞΕΘΑΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΩΕ ΕΙΘΙΣΤΑΙ).
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ (ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ) ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΕΝ ΕΤΕΙ 2012, ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ!!! ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ Κε ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ... ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΩ. ΑΛΛΑ, ΔΕ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ Η ΡΗΜΑΔΑ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ! ΔΕ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑΤΙΚΑ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ "ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΔΥΝΗΡΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ!!! ΑΠΟ ΤΗ ΟΜΟΡΦΗ ΡΟΔΟ. ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή