Τέρμα τα…δίφραγκα κύριοι!..

Το διάβασα μια!..
Το διάβασα δυο!..
Το… ξαναδιάβασα (δε θυμάμαι πόσες φορές!!! Ούκ έστιν αριθμός!!!) προκειμένου να διαπιστώσω ότι… «ΔΕΝ κάνω λάθος»!!! και δυστυχώς είχα… διαβάσει σωστά! Λέω «δυστυχώς» γιατί όπως θα διαπιστώσετε και εσείς τα… «γεγονότα προδίδουν» ΟΛΟΥΣ αυτούς  που μας κυβερνούν!.. και… προδίδουν το… «θέλω» τους! Είναι αλήθεια, ότι η χώρα μας βρίσκεται μπροστά στο… χάος! Βρίσκεται μεταξύ… «ζωής ή θανάτου»! Και ΟΛΑ αυτά, ύστερα από όσα, έχουν γίνει με το…«ψαλίδισμα» και το διπλό…«κούρεμα»!..
 



Το…«κούρεμα» έγινε (έφθασε στο 95,7%, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή το πρωί και ΔΕΝ γνωρίζω πόσο και εάν, αυτό θα βοηθήσει της πατρίδα μας σε τούτες τις δύσκολες στιγμές!!! Εκείνο που αισθάνομαι και εγώ…, αλλά και που… αισθάνεται όλος ο ελληνικός λαός, είναι το γεγονός      ότι καθημερινά αδειάζει η τσέπη μας!.. Και το… μέτρο αυτό ΔΕΝ έχει τελειωμό! Κόβουν!.. Κόβουν συνέχεια, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σίγουροι εάν αύριο θα έχουμε τα ίδια χρήματα με αυτά που σήμερα διαθέτουμε!!! Αυτή είναι η πραγματικότητα! Πιστεύω ότι ΔΕΝ διαφωνεί κανείς;

Και ενώ αυτά συμβαίνουν σήμερα…και ενώ ΟΛΟΙ…«ψαχνόμαστε »!.. και ενώ προσπαθούμε να βρούμε λύση ή λύσεις στα προβλήματα μας(είναι και πολλά και δύσκολα…) έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα…«πολύ ψηλά εμπόδια», κάποιο άλλοι «γλεντούν» και «χορεύουν», «πίνοντας εις υγείαν του…κορόϊδου ελληνικού λαού…»! Και πως γίνεται αυτό; Μα θα το καταλάβατε αμέσως. Ενώ εμείς…, ΟΛΟΙ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι περνάμε δύσκολες στιγμές  και οι μειώσεις στους μισθούς μας…«πέφτουν βροχή», κάποιοι άλλοι θησαυρίζουν!!! Έχουμε, σύμφωνα με δημοσιεύματα ένα «φαγοπότι για ‘500’ εκλεκτούς»!! Ένα…«φαγοπότι» που γίνεται με υπουργική απόφαση (προκλητική… απαράδεκτη… και λίγα λέμε…) η οποία «καθορίζει τους μισθούς…, για 500 εκλεκτούς του πολιτικού συστήματος..»!!! Αυτό γίνεται (η αύξηση του μισθού τους…) με… «βάση την… προϋπηρεσία(!!) που έχουν…, είχαν στα γραφεία των Υπουργών…»!!! 

Έτσι και σύμφωνα, πάντοτε με την Υπουργική απόφαση έχουμε «αύξηση μισθών από 400 Ευρώ μέχρι και 700 Ευρώ το μήνα…»! Η αύξηση αυτή δίδεται στους εκλεκτούς του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών! Και δίνεται  χωρίς ντροπή! Χωρίς…τσίπα! Χωρίς… αιδώ!!! Δίνεται στην «αφρόκρεμα» των ημετέρων, την ώρα που η ανεργία «πετάει»!!(Επίσημα είναι στο 22%! Και ανεπίσημα κοντά στο 60%!!)Την στιγμή που τα…«λουκέτα ‘έρχονται’, το ένα μετά το άλλο…» για να βάλουν «Τέλος» στην αγορά! Δίνεται (η αύξηση…) τώρα που «κλείνουν» τα σπίτια του μισού ελληνικού πληθυσμού!!! Άλλωστε τα…«πράσινα ρουσφέτια» συνεχίζονται και φυσικά…«τελειωμό δεν έχουν…»!.. Να υπογραμμίσω στο σημείο αυτό ότι το «όλον εγχείρημα…», η…«τακτοποίηση των ημετέρων», θα κοστίσει κάτι παραπάνω από δυο εκατομμύρια εκατό χιλιάδες Ευρώ, επιπλέον, στον προϋπολογισμό του 2012! Και ακόμα ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες Ευρώ, στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών! Και να προσθέσω πως η απόφαση αυτή, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ(αριθμός 78) στις 24 Φεβρουαρίου του 2012 και όπως διαπιστώνει κανείς, φέρει την υπογραφή, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κώστα Ρόβλια και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη! Έρχονται οι Εκλογές…, μην ξεχνάτε λοιπόν, αυτά τα ονόματα…
Εκεί που θέλω να.. σταθώ στο σημερινό σχόλιο, είναι πως ΟΛΑ μπορεί να «έγιναν νόμιμα! Αλλά… «το νόμιμο είναι και ηθικό ;» Η απάντηση ΔΕΝ είναι…«ούτε εύκολη…» αλλά «ούτε δύσκολη…»! Φυσικά το «νόμιμο» δεν  είναι και «ηθικό»!!

Το ζήσαμε και το ζούμε καθημερινά! Παρ’όλα όμως αυτό (νόμιμο και ηθικό…) πολλοί…, το παρακάμπτουν… το ξεπερνάνε και πάνε…«παρακάτω»!!

Έχοντας ως στόχο, το «δικό τους πολιτικό αύριο» και μόνο!!!  

Τώρα Ιστορικά…Ιστορικά η πρόκληση… για την ακρίβεια η προκλητική αυτή απόφαση (είπαμε φέρει την υπογραφή δυο στελεχών της Κυβέρνησης) δημοσιεύτηκε…, είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου!!!!! Ξέρω!.. ΟΛΟΙ αναρωτιέστε εάν η Τρόϊκα γνωρίζει αυτή την… «κατάπτυστη υπουργική απόφαση…»; Δεν μπορώ να σας απαντήσω με βεβαιότητα, «ναι» ή «όχι»!.. Εκείνο που θέλω να τονίσω, δυνατά, όσο μπορώ, είναι ότι για ορισμένους πολιτικούς, η «φτώχεια του λαού, περνάει σε…δεύτερη μοίρα»! Φαίνεται πως αυτοί (οι πολιτικοί…) μπροστά στο δικό τους συμφέρον ΔΕΝ…«χαμπαριάζουν», ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!! Έγινε…κατανοητό…ή να το…ξαναπώ; Να θυμούνται όμως, ΟΛΟΙ αυτοί οι κύριοι, (και κυρίες…) πως…«πίσω έχει η αχλάδα την…ουρά»! Οι εκλογές είναι εδώ! Και ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος αυτή την φορά, να… απαντήσει, όπως πρέπει και όπως τους αξίζει! Το…«φαγοπότι» των ολίγων θα πρέπει να τελειώσει!..Τέρμα τα…δίφραγκα κύριοι!..

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου