Παιδιά ΟΧΙ άλλα ….γιαούρτια!!!



’Έτσι μου ‘ρχεται να φωνάζω ζήτω τα… γιαούρτια !
    Ζήτω οι…. ντομάτες! Ζήτω τα… αυγά…’’!!!

Με τα λόγια αυτά έκρινε , ΟΛΑ όσα έγιναν αυτό τον καιρό σε παρελάσεις και σε διάφορες εκδηλώσεις όπου με… γιαούρτια(τα… εκσφενδονίζουν σε ΟΛΑ τα σημεία όπου βρίσκονται οι πολιτικοί(!!!) αδιακρίτως …χρώματος!)όπως επίσης με… ντομάτες(δεν έχει σημασία εάν είναι… γινομένες ή  όχι!)και με …αυγά (φυσικά άβραστα!!!)οι πολίτες  τιμωρούν τους ‘’ανθρώπους’’ που μας έφεραν σε αυτή την …κατάντια, ο  Μητροπολίτης Κόνιτσας , ο Σεβασμιότατος κος Ανδρέας! Έχει δίκιο ποιμενάρχης της όμορφης Κόνιτσας , γιατί αυτοί (οι πολιτικοί …,αλλά και ΟΧΙ μόνο)δεν καταλαβαίνουν , όπως φαίνεται , με άλλο τρόπο! Αν και προσωπικά όπως χιλιάδες φορές έχω γράψει και έχω πει , τόσο από το ραδιόφωνο όσο και από τη τηλεόραση …, είμαι κατά της βίας , από οποιαδήποτε πλευρά και εάν προέρχεται .Η βία φέρει βία!..Αυτό ΔΕΝ πρέπει ΠΟΤΕ να το ξεχνάμε!!!


Τώρα.

Δεν είναι ένας!..Ούτε δύο!..’’Μήτε’’  τρείς…, τέσσερις…, πέντε!...Μα ούτε δέκα!...Οι πολιτικοί , αλλά και οι καλλιτέχνες , που δέχτηκαν επιθέσεις με… ’’κεσεδάκια’’(μην με ρωτάτε …την μάρκα του γιαουρτιού …,δεν τη ξέρω!!!)είναι δεκάδες! Πλησιάζουμε σήμερα τα χίλια άτομα! Και αύριο; Εεεε…, άγνωστες είναι ‘’…αι βουλαί του Κυρίου…’’! Άλλωστε μην ξεχνάτε πως , έρχεται η εθνική μας εορτή της 25 Μαρτίου του 1821 και ουδείς μπορεί να μας …διαβεβαιώσει ότι ΔΕΝ θα έχουμε κάποιο …,κάποια παρατράγουδα! Και ο εορτασμός κρατάει τρείς ημέρες , με παρελάσεις …,με ομιλίες… με συναυλίες …και γενικά κάποιες άλλες εκδηλώσεις και ορισμένοι …’’ακονίζουν’’ τα… μαχαίρια ώστε να είναι έτοιμοι την ώρα που πρέπει …Μάλιστα…, προκειμένου να ‘’αντιμετωπισθεί ‘’αυτή η κατάσταση έγινε και σύσκεψη μεταξύ υπουργών και παραγόντων !Δεν ξέρω βέβαια τι αποφασίστηκε , αλλά έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον χειρισμό της όλης υπόθεσης! Και το λέω…, γράφω αυτό …,γιατί πολλοί μπορεί με τον τρόπο τους να… ρίξουν , από κάποια λάθος κίνηση ,λάδι… ή βενζίνη στην φωτιά! Οι γιατροί λένε… ’’καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν…’’! Και είναι πολύ σωστό! Καλύτερα να προλάβουμε κάποιους, που θέλουν να φέρουν ένα ακόμα …’’χάος’’, παρά να τρέχουμε μετά , για να …μαζεύουμε τα… ασυμμάζευτα!!!Και ο νοών νοήτω!

            Από τους πρώτους που δέχτηκε τέτοια επίθεση ήταν ο κύριος Πάγκαλος! Το περιστατικό με τον αντιπρόεδρο έγινε ακριβώς ένα χρόνο πριν! Ήταν Μάρτιος του 2011 και τότε σε εξέλιξη ήταν η ‘’μάχη της Κερατέας ‘’, για τη δημιουργία ΧΥΤΑ! Την ώρα λοιπόν που ο Θόδωρος έτρωγε στα Καλύβια …(στη ταβέρνα φίλου του)δέχτηκε την επίθεση από πολίτες που ήθελαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για ΟΛΑ όσα , έκανε στη περιοχή τους , η πολιτεία! Οι θέσεις του κυρίου αντιπροέδρου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα , τον έκαναν… στόχο! Οι …ειδικοί λένε ότι η πρακτική αυτή έχει πλέον λάβει ‘’επιδημικές διαστάσεις’’ και αυτό , όπως τονίζουν , συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση! Απόρροια αυτών είναι το γεγονός ότι ’’θύματα’’ αυτών των επιθέσεων , έχουν γίνει κυρίως στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων ! Βέβαια στη συνέχεια , έγινε … ’’επέκταση’’ και στα πιο μικρά κόμματα! Έτσι σήμερα (ένα χρόνο μετά Μάρτιος 2011-Μάρτιος 2012)τους… ’’Έχει πάρει η …μπάλα ΟΛΟΥΣ..’’!Είτε είναι πολιτικοί !...Είτε είναι καλλιτέχνες !...Ξέχασα να σας πω…, ότι εκτός από τα …γιαούρτια, τις… ντομάτες και τα… αυγά …,την εμφάνισή του έκανε και το… αλεύρι!!!Ναι διαβάσατε πολύ σωστά! Το… ’’αλεύρωμα… ’’πάει… σύννεφο!!Με ένα πρόχειρο απολογισμό που έκαναν περισσότεροι από 150 πολιτικοί  τον τελευταίο καιρό έχουν δεχθεί τέτοιες επιθέσεις!!! Από αυτό το… ’’μέτρο’’(!)ΔΕΝ έχει ξεφύγει ούτε και ο Αλέκος Αλαβάνος!!! Ήταν Φεβρουάριος του 2011)Ακόμα και η συνάδελφος μου Βουλευτής του ΚΚΕ ,η Λιάνα Κανέλλη δέχτηκε …,’’γεύτηκε’’ καλύτερα μια τέτοια επίθεση!!!

            Μπορεί οι… ντομάτες να είναι ακριβές , όπως και τα …αυγά ,ή ακόμα και τα …γιαούρτια , ο κόσμος , οι άνεργοι …,οι μισθοσυντήρητοι …και οι συνταξιούχοι …(εδώ να βάλουμε της πείνας !)ΔΕΝ πτοούνται  και τα …’’ρίχνουν, όπως τη βροχή’’ προς κάθε …κατεύθυνση και όποιον …πάρει …, ΟΧΙ ο  ‘’χάρος’’…, αλλά ,το …γιαουρτάκι χωρίς …μέλι!! Φανταστείτε να είχανε βάλει …μέλι , τι θα γινότανε!!!Λέμε τώρα …Από το …γιαούρτωμα  δεν γλίτωσε ΟΥΤΕ ο Γιώργος Νταλάρας , ο οποίος , όπως λένε οι καλώς γνωρίζοντες , τώρα θυμήθηκε τις γειτονιές (γιατί άραγε τις γειτονιές που ανήκουν στη Β’ Αθηνών ;Η απάντηση είναι …γνωστή! Η κ. Νταλάρα θέτει υποψηφιότητα στη Β’ Αθηνών …Χρειάζεται άλλη …διευκρίνιση;…)της Αθήνας για να… διασκεδάσει τους πολίτες ,  που πλέον τα  έχουν χάσει ΟΛΑ! Δεν κατάλαβε όμως, ο γνωστός καλλιτέχνης , ότι ο κόσμος ΔΕΝ …τρώει πια κουτόχορτο! Βέβαια ΔΕΝ συμφωνώ και με κάποιον άλλον καλλιτέχνη που δήλωσε πως ‘’τόσο καιρό ο Γιώργος Νταλάρας έτρωγε χαβιάρι , καλό είναι όμως και το γιαουρτάκι…’’!!!Ο λαός λέει και το υπογράφω: Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός και τα παραπούλια…’’! Παιδιά όχι άλλα …γιαούρτια!


0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου