Ο …θάνατός σας , η… ζωή μας!!!!

Αυτό μας …έλειπε τώρα!...
Εδώ ΔΕΝ έχουμε να …φάμε εκείνοι (οι πολιτικοί !...ΟΛΑ αυτοί τα κάνουν !!!) φροντίζουν για τον εαυτό τους!!!
Τι έκαναν;

Χμ… Μα…, επειδή έρχονται οι εκλογές (‘’κλείδωσαν ‘’λένε για τις 6 Μαΐου 2012!)ΟΛΑ τα κόμματα είπαν ΝΑΙ!...



’’Είπαν ναι σε εκείνο που προεκλογικά , ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε πει …,ότι λεφτά υπάρχουν!...’’!!!Διαφορετικά ΔΕΝ εξηγείται τα περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ που  θα … ’’μπουν στα ταμεία τους , για ερευνητικούς σκοπούς!’’!!! Συγκεκριμένα , με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών του κ.Τάσου Γιαννίτση , πρόκειται να διατεθούν στα κόμματα που σήμερα είναι στη Βουλή , κάπου 7.720.000 ευρώ !Τα ευρώ αυτά , όπως έγινε γνωστό , θα διατεθούν (;)από τα κόμματα ‘’για ερευνητικούς σκοπούς ‘’,όπως τονίζεται και στην απόφαση!...

‘’Τι λες τώρα;…’’ μου είπε ένας καλός φίλος , μόλις η ‘’είδηση’’ αυτή έγινε γνωστή και όπως καταλαβαίνετε σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στα… .’’διάφορα  πηγαδάκια..’’!’’Εδώ , ο κόσμος για ένα πιάτο φαγητό , κάθεται στην …ουρά , στα συσσίτια της Εκκλησίας και εκείνοι (οι πολιτικοί …)τον εαυτό τους μόνο σκέπτονται!...’’τονίζει ο λαός όπου  και αν βρεθεί , με έντονο ύφος! Και ο λαός έχει απόλυτα δίκιο! ΔΕΝ είναι δυνατόν , την ώρα που  ‘’ο Έλληνας τρέχει και δεν φθάνει …,για ένα κομμάτι ψωμί’’, τα κόμματα να μοιράζονται 8 εκατομμύρια ευρώ για… ’’ερευνητικούς σκοπούς’’! Αυτά τα χρήματα (είπαμε 7.720.000)ουδέποτε διατίθενται για τους σκοπούς που δίνονται! Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς !’’Που πηγαίνουν;’’ Είπατε;Χμ!               Μα στις τσέπες ορισμένων! Να σας υπενθυμίσω ένα τέτοιο ποσό πριν από ένα χρόνο που είχε δοθεί και πάλι ….’’για ερευνητικούς σκοπούς …’’ δόθηκε στους βουλευτές για να…’’ συμπληρωθεί ‘’,ο μισθός τους ,ύστερα από την …’’μείωση’’(;)που τους είχε γίνει, για να μην ‘’έχουν να λένε οι πολίτες ότι μόνο από αυτούς κόβουν…’’!!!

‘’Ο πακτωλός της κρατικής επιχορήγησης ..’’τρέχει’’!!Και …’’τρέχει ‘’με μεγάλη ταχύτητα !Τα λεφτά δίνονται στα κόμματα …,’’παρα τα αντιθέτως λεγόμενα’’!!!Δίνονται στα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή , αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο… Τώρα ποιοι θα είναι οι στόχοι του ‘’Ερευνητικού ‘’και ‘’Επιμορφωτικού ‘’σκοπού …,ουδείς γνωρίζει!...Ίσως να γίνουν ‘’κάποια σεμινάρια ‘’ή και ακόμα ‘’κάποια συνέδρια ‘’, με ‘’άγνωστα θέματα επιμόρφωσης των βουλευτών …’’!Και …αναρωτιέται κανείς …,οι ‘’ερευνητικοί σκοποί…’’, που πήγαν ; Απάντηση βέβαια ΔΕΝ δόθηκε …,μα ούτε περιμένουμε ότι τελικά θα δοθεί! Έτσι δεν είναι κύριοι αρχηγοί των κομμάτων ;

Έτσι , ένα μεγάλο …ένα τεράστιο ποσό (είπαμε κάπου 8.000.000 ευρώ !)Ιδιαίτερα σήμερα που ‘’η χώρα μας περνάει δύσκολες ώρες’’, το οποίο θα μπορούσε  ’’ να διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς …’’ή  ’για την αγορά προϊόντων με τα οποία θα ετρέφοντο πολλές οικογένειες που έχουν πρόβλημα(όχι μικρό…, αλλά πολύ μεγάλο …)διαβίωσης …’’!!!Για αυτό η απόφαση αυτή του κ.Γιαννίτση είναι πέρα για πέρα προκλητική! Και είναι προκλητική (προκαλεί από μόνη της λένε ΟΛΟΙ και δεν είναι ψέματα…)γιατί μέσα στο 2011 τα κόμματα που είναι σήμερα στη Βουλή μοιράσθηκαν περισσότερα από 54 εκατομμύρια ευρώ !Ναι! Ναι …,διαβάσατε πολύ σωστά! Ορθά! ’’Ορθά και κοφτά …’’(είχα παλιά μια εκπομπή με αυτόν τον τίτλο…)λοιπόν. Τα 6 κόμματα , δηλαδή το ΠΑΣΟΚ ,η Νέα Δημοκρατία (πήραν τη μερίδα του …λέοντος!)το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ ,ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι , που μοιράσθηκαν , ανάλογα και το ποσό που διαθέτουν τα υπόλοιπα χρήματα!!..Όσα δηλαδή …’’άφησαν …’’ ,  ‘’έμειναν..’’ από τα δύο μεγάλα κόμματα , το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία!.. Α, με την ευκαιρία , να προσθέσω πως,’’ σε σχέση με το 2010 η αύξηση της κρατικής επιχορήγησης ήταν της τάξεως των 5,7 εκατομμυρίων …’’!!! Εμείς είχαμε μείωση του μισθού μας και της συντάξεως κατά 30% με 40% , ενώ αυτοί έκαναν αύξηση της επιχορήγησης  τους !!!Να πούμε επίσης ότι δόθηκαν επιπλέον άλλα 4,8 εκατομμύρια ευρώ για ..’’ερευνητικούς σκοπούς …’’!!! Όχι τρελοί ΔΕΝ είναι …αυτοί που μας τα παίρνουν (φανερά ή κρυφά …,δεν έχει σημασία..)αλλά εμείς που τους δώσαμε αυτό το δικαίωμα !!..

Με την ευκαιρία, να υπογραμμίσω ότι ‘’τα κόμματα είχαν δεσμευτεί πως εφέτος θα μειώσουν κατά 25% το κονδύλι , το οποίο εισπράττουν από το κρατικό κορβανάς …’’!!! Αυτό το γεγονός το… ξέχασαν μόλις …’’ήρθαν τα λεφτά ‘’!Οχι …κορόιδα είναι! Μάλλον ο τίτλος αυτός πάει …’’γάντι ‘’σε ΟΛΟΥΣ εμάς!! Έτσι ‘’η δέσμευση τους πήγε – περίπατο’’ και είπαν να εισπράξουν το …μερίδιο τους από τα 8 εκατομμύρια γιατί ‘’ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει αύριο’’!’’Δώσε ημιν σήμερον…’’ σκέφθηκαν και ΟΛΑ τα άλλα τα …,’’άφησαν πίσω’’! Τα …έστειλαν στα… ‘’αζήτητα..’’!Έτσι , στο τρίμηνο αυτό (κάθε τρείς μήνες παίρνουν –μοιράζονται λεφτά!!!)τα κόμματα θα..μοιρασθούν 7.720.000 ευρώ!!!Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να πάρουν ,(να κατανεμηθούν καλύτερα )το ΠΑΣΟΚ 3.107.705 , η Ν.Δ. 2.429.469 , το ΚΚΕ 746.737 , ο ΛΑΟΣ 622.748 , ο ΣΥΡΙΖΑ 556.005 και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 257.333 ευρώ! Μάλιστα! ΟΛΑ αυτά (μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2012!)πραγματοποιούνται την ώρα που η χώρα μας ‘’πεθαίνει’’ στη κυριολεξία !!!

Αυτό είναι, που λέει και ο λαός μας :’’Ο …θάνατός σας , η …ζωή μας’’!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου