Στη Βουλή μόνο , όσοι έχουν ένσημα!!!

Δεν ξέρω εάν τελικά… ’’κλείδωσαν’’ οι εκλογές! Δεν είμαι σίγουρος ότι… ’’θα γίνουν στις 6  Μαΐου του 2012…’’,όπως αναγράφουν ΟΛΕΣ , οι εφημερίδες …Ίσως η ημερομηνία αυτή …’’ειπώθηκε έτσι για να δούνε –διαπιστώσουν αντιδράσεις …’’!.. Αντιδράσεις όχι μόνο από τα κόμματα αλλά και από το λαό …,τους ψηφοφόρους δηλαδή!...Αλήθεια εμείς ΟΥΔΕΠΟΤΕ ερωτηθήκαμε! Γιατί άλλωστε;

Μα θα μου πείτε …’’Εδώ ΔΕΝ μας ρωτάνε για άλλα ζητήματα …,θα μας ρωτήσουν για τις εκλογές που τις θεωρούν κάτι το… φυσιολογικό ;’’!!! Σωστά ! Έχετε απόλυτα δίκιο! Έτσι ακριβώς είναι !...Είναι όπως εκείνο το… ’’σκάσε και  κολύμπα…’’!! Ναι! Υπάρχει όμως ένα αλλά….Τα πράγματα …,τα δεδομένα καλύτερα ,έχουν αλλάξει!...Έχουν στη κυριολεξία …διαφοροποιηθεί …ΟΙ εποχές …’’τρέχουν με πυραυλικές ταχύτητες…’’!...Έτσι ΟΛΟΙ είμαστε υποχρεωμένοι , ‘’προκειμένου να τις …προλάβουμε ,να ..τρέχουμε αν ΟΧΙ με… μεγαλύτερη (ταχύτητα…)τουλάχιστον με την ίδια!!!Γι αυτό υπενθυμίζω σε ΟΛΟΥΣ τους …’’υπεύθυνους …πιο σωστά τους …ανευθυνουπεύθυνους ‘’,ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν (και αυτοί…)την …’’ροή της σημερινής εποχής …’’!!!Διαφορετικά θα …’’εκπέμπουμε σε… διαφορετική συχνότητα!’’!!!Προσοχή λοιπόν !Ιδιαίτερη προσοχή για να μην ….’’εφαρμοστή ‘’,εκείνο το γνωστό τραγουδάκι (έχει γίνει… διαχρονικό πια!)που λέει: ’’Το Σάββατο μπορείς ;Όχι… Όχι… Την Κυριακή μπορείς ;Ναι… Ναι …αλλά ΔΕΝ μπορώ εγώ …’’!!!Γελάτε ;Ναι; Και καλά κάνετε γιατί , έτσι όπως πάνε τα πράγματα ΔΕΝ είναι δυνατόν.., σε καμιά περίπτωση …,εσείς (οι πολιτικοί…)και εμείς (οι απλοί πολίτες να… συναντηθούμε!!!Πιο σωστά να …συμφωνήσουμε!!!Αυτό θα πρέπει κυρίες και κύριοι πολιτικοί να το …’’βάλετε στο μυαλό σας’’ και να … ’’ξεκαβαλικεύσετε από τα …καλάμια σας!...’’!!!Έτσι για να σας τα πει κάποιος τα πράγματα με το όνομά τους !!! Η κοροϊδία ΔΕΝ πάει άλλο! Οι βλάκες πέθαναν !Εμείς… τραγουδάμε πια! Και εσείς ,αν ήδη ΔΕΝ …χορεύετε, ετοιμασθείτε!!! Τα… τύμπανα ηχούν…’’!!!

Τώρα λοιπόν , που βρισκόμαστε στο.. ’’παρά ένα των εκλογών ..’’και τα κόμματα … ’’γράφουν και σβήνουν ονόματα…’’, από τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών… ,εμείς έχουμε ήδη πάρει τις αποφάσεις μας! Ξέρουμε…, γνωρίζουμε ποιους.., για την ακρίβεια έχουμε μάθει ποιοι είναι εκείνοι που αξίζουν την ψήφο μας!...Είναι πάντως γεγονός από τα …’’σημερινά 300 παλικάρια της Βουλής , είναι …ζήτημα , εάν επανεκλεγούν 80 με 100!..’’!!!Τα …’’άλλα 200 παλικάρια και ιδιαίτερα τα… παλιά και φθαρμένα ,θα τα …στείλουμε …αδιάβαστα …’’!!!Κοινώς ‘’θα τα φάει η… μαρμάγκα …’’!!!Εφέτος! Στις ερχόμενες εκλογές ο λαός , όπως είπαμε , έχει πάρει τις αποφάσεις του… ’’Τόπος στα νιάτα ρεεε…’’!!!

Έτσι είναι …’’Τόπος στα νιάτα.. ’’και όχι απλώς μαύρο… ,αλλά  πίσσα…, ’’κατράμι’’(μια κουβέντα που την έλεγε συνήθως ο αείμνηστος πατέρας μου, ο μπάρμπα Θανάσης Κοντονής..)στους άλλους , τους …’’προσκυνημένους…’’!!!Σε ΟΛΟΥΣ αυτούς που έφεραν τη χώρα σε αυτό το σημείο ! Στην κατάντια που βρίσκεται σήμερα! Στην …τραγική πορεία που έχει πάρει! Για αυτό θα πρέπει να επιλέξουμε τους καλύτερους …,τους καταξιωμένους και κυρίως ΟΛΟΥΣ εκείνους που έχουν …’’έστω και ένα ένσημο…’’!!!

Σταυρό λοιπόν, σε ΟΛΟΥΣ αυτούς που έχουν …’’κύριο… προσόν τη δουλειά…’’! Ότι… ’’Έχουν δουλέψει στην ζωή τους …’’, δηλαδή!!! Θέλουμε πλέον να στέλνουμε στην Βουλή …,’’ανθρώπους που ένιωσαν την ζωή , από ΟΛΕΣ τις πλευρές της …’’! Το …’’διαβατήριο’’ που …στέλνει στο… ’’Ναό της Δημοκρατίας’’ θα το… πάρουν πια ΟΛΟΙ αυτοί  που …’’ίδρωσαν από την αγωνία μήπως χάσουν την δουλειά τους και μείνουν άνεργοι …,’’Και ακόμα λέμε ΝΑΙ στα …παλικάρια που…, ’’έχασαν το χρώμα τους ,από το τρέξιμο για να βρουν χρήματα για ένα γραμμάτιο που… διαμαρτυρήθηκε !Η για κάποια επιταγή που έχει …σκάσει και είναι στον …αέρα!’’!!!Θα πρέπει να ‘’μπουν στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο’’, όλοι εκείνοι που ‘’σταδιοδρόμησαν επαγγελματικά …,αλλά και συγχρόνως , όπως είπαμε , ένιωσαν την αγωνία του μεροκάματου και την ταλαιπωρία στην ουρά είτε στον ΙΚΑ (από τις 3 τα ξημερώματα!!!)είτε και της εφορίας…’’!!!!!

            Οι… ’’παρεούλες των πολιτικών…’’ ΔΕΝ περνάνε πλέον! Όπως  στο… περιθώριο έχουν περάσει και οι ‘’παρείστικες τοπικές κομματικές οργανώσεις…’’!..Αυτό θα πρέπει επιτέλους να το καταλάβουν…, καλύτερα να το λάβουν καλά υπόψη τους οι πολιτικοί αρχηγοί και ας αποφασίσουν , σύμφωνα με το ‘’ΘΕΛΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ …’’!!!Βέβαια υπάρχουν και πολλά…, πολλά άλλα , τα οποία και εμείς , οι απλοί …,αλλά πολύ περισσότερο εσείς οι πολιτικοί αρχηγοί , θα πρέπει να τα ‘’Εχετε κατά …νου’’! Γιατί …’’ο κόσμος το χει τούμπανο και εμείς …εσείς (για τους αρχηγούς ο λόγος…)κρυφό καμάρι…’’, όπως λέει και έχει δίκιο ,ο λαός μας!!!

Δεν πρέπει κύριοι αρχηγοί των κομμάτων να …’’ισχύσει και αυτή τη φορά ‘’,η ‘’κληρονομική διαδοχή…’’!!!Μπορεί λοιπόν ,ο μπαμπάς να είναι …ή να ήταν βουλευτής η Υπουργός !...Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει και ο γιός!!!Βέβαια κάτι τέτοιο  συμβαίνει μέχρι σήμερα… Όμως κάποτε θα πρέπει να σταματήσει! Να.. ’’πάει ‘’αυτό  ’το μέσον ‘’στο ..’’χρονοντούλαπο της ιστορίας..’’!! ’’Το …από τον .. παππού , στο γιο (και )στον εγγονό …’’ξεχάστε το! Στην Βουλή , λοιπόν , μόνο όσοι έχουν ένσημα!!!Οι άλλοι , σπίτι τους!!!Το καταλάβαμε ΟΛΟΙ ή να το… ξαναπώ; Στην Βουλή μόνο ΟΣΟΙ έχουν ένσημα!!!

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου